S čím nepomůže studio, to přenechte fanouškům. Vyšlo obrovské potterovské RPG v Minecraftu
zdroj: Floo Network

S čím nepomůže studio, to přenechte fanouškům. Vyšlo obrovské potterovské RPG v Minecraftu

6. 4. 2020 15:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Fanoušci Harryho Pottera roky čekají na kvalitní herní zpracování své brýlaté modly, přestože všechny filmy (a tedy i knihy) svoje adaptace už dostaly. Kvalita těchto her ale s každým dalším dílem upadala a od poslední hry brzy uběhne první dekáda. Před rokem a půl jsme sice byli únikem nalákaní na nové RPG z Bradavic, ale dodnes se tato spekulace nepotvrdila. Fanoušci proto začali jednat a vytvořili plnohodnotnou hru ve hře – Harryho Pottera v Minecraftu.

Svět Harryho Pottera má jistě spoustu prostoru k odvyprávění dalších příběhů, které zatím nepokryly hry, filmy, ale možná ani původní knihy. Proto my, milovníci kouzelnického světa, doufáme v moderní herní adaptaci. Kouzelnických RPG, která by nebyla klasickými fantasy, koneckonců mnoho není, a jde přitom o velmi zajímavé téma. Což vědí i tvůrci hry, o níž se právě bavíme.

Vybrat si jednu z kolejí, učit se novým kouzlům, objevovat tajemství hradu, jehož schodiště má vlastní hlavu a obrazy v pohodě zastoupí televizní obrazovky... To je jen zlomek obsahu právě vydané modifikace Witchcraft and Wizardry, která proměňuje Minecraft v nelicencovaný svět Harryho Pottera.

zdroj: Floo Network

Nejde o pouhé kulisy Bradavic, Příčné ulice, Prasinek a dalších ikonických oblastí, po kterých byste bezcílně bloudili. Skutečně absolvujete výuku, budete plnit úkoly, řešit mnohé hádanky, zahrajete si famfrpál, vyzkoumáte, jaká tajemství před vámi skrývají stěny majestátního hradu, a dáte se do řeči se spoustou známých postav.

Witchcraft and Wizardry bohužel není samostatně hratelné RPG, na které tak dlouho čekáme a které si zasloužíme. K hraní této modifikace od skupiny Floo Network potřebujete Minecraft, s čímž také přicházejí jistá omezení celého projektu, jako například kostičková grafika, která nesedne každému.

Ale možná stojí za to, překousnout svůj odpor a zahrát si zdarma (pokud tedy Minecraft už máte) RPG ze světa Harryho Pottera, které může být, pakliže se spekulace o samostatné hře nepotvrdí, na dlouhou dobu poslední svého druhu. Mod stahujte zde.

Nejnovější články