Dungeon crawler Conglomerate 451 je Legend of Grimrock převlečený do kyberpunku
zdroj: tisková zpráva

Dungeon crawler Conglomerate 451 je Legend of Grimrock převlečený do kyberpunku

20. 5. 2019 11:28 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tvůrci Legend of Grimrock nakopli novodobý zájem o klasické dungeon crawlery. Svým nečekaným úspěchem inspirovali spoustu dalších vývojářů, kteří se postarali o zajímavé kousky jako The Bard’s Tale IV: Barrows Deep nebo třeba Operencia: The Stolen Sun. Další hrou, která by mohla vyniknout v rozpínajícím se moři titulů, je kyberpunkový krokovací dungeon crawler Conglomerate 451.

Spojení dungeon crawleru a kyberpunku je velice vzácným jevem. Zejména proto jsem ke Conglomeratu 451 tolik přitahován. Všudypřítomná záře neonů vás doprovází na každém kroku špinavými ulicemi velkoměsta budoucnosti. Právě v těchto místech se koncentrují zločinci, jejichž vymýcení v okrsku 451 je vaším hlavním úkolem.

Z velitelského křesla posíláte do pouliční války klony, které si upravíte k obrazu svému. Vyberete jim zbraně, navolíte specifické vlastnosti, vyměníte chabou lidskou ruku za výkonnou náhradu. Parta futuristických mutantů vás pak poslechne na slovo. Klidně pro vás i zemřou, ale v takovém případě je už nic nevrátí zpět.

Neuvážený postup může díky permanentní smrti zvrátit veškeré vaše snažení. Nicméně strach nemáte jen ze smrtelnosti klonů, ale i jejich náchylnosti. Veškerá poškození z minulých soubojů si totiž táhnou sebou, užíváním posilňujících drog zase může dojít k poškození jejich mentality.

zdroj: Archiv

Zní to jako recept na velmi zajímavý dungeon crawler, který si vyzkoušíte už tento týden. Conglomerate 451 ve čtvrtek totiž vstoupí do předběžného přístupu na Steamu, kde zůstane odhadem 6 až 8 měsíců. Tvůrci slibují dva updaty do měsíce, přičemž hotová hra bude obsahově šestkrát větší než původní verze v early accessu.

Až bude hra prohlášená za hotovou, měla by nabídnout deset tříd klonů, 35 různých nepřátel, přes sto skillů, 50 vylepšení pro zbraně, přes 30 implantátů a stovky psychických a fyzických poruch. Cena ještě nebyla zveřejněná, ale počítejte s jejím navyšováním v průběhu veřejného vývoje.

Nejnovější články