Divinity: Original Sin II vyjde v září - konečně!
zdroj: tisková zpráva

Divinity: Original Sin II vyjde v září - konečně!

25. 5. 2017 18:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Divinity: Original Sin II, nástupce velice povedeného izometrického RPGčka ze staré školy, se po osmi měsících v předběžném přístupu konečně dočkal oficiálního data vydání. K oznámení došlo v již 37. updatu hry, který s sebou přináší slušnou porci nového obsahu pro všechny předplatitele. V kalendáři si tak můžete zakroužkovat datum 14. září 2017, kdy druhá Divinity opustí early access jako dokončená hra. Máte tedy ještě spoustu času dokončit TyrannyPillars of EternityTorment: Tides of Numenera a další podobné tituly, pokud jste tak ještě neučinili. Máte-li splněno, dejte si za nás zaslouženého šlofíka.

Nový update přináší docela zásadní změny, které by vás neměly minout. Předně Hall of Echoes, vaše domovská základna, zde není. Vystřídala jí totiž The Lady Vengeance, vaše vlastní loď, která bude v každé úrovni s vámi. Vývojáři z Larian Studios se tak elegantním způsobem vyhnuli loadovacím obrazovkám. Kdykoliv se z aktuální oblasti budete chtít vrátit na základnu, hra nebude muset načítat celou novou oblast. Hall of Echoes ale není zcela vypuštěna a narazíte na ní v prvním aktu.

Značnou změnou si prošly i dialogy mezi vašimi hrdiny a hlavně tedy vzájemné vztahy. Svým chováním můžete členy své skupiny i nechtěně přinutit k odchodu. Když na ně naopak budete milí, dočkáte se zcela opačného přístupu z jejich strany, možná až k mládeži nepřístupným situacím.

zdroj: Archiv

Dále se update dotýká systému craftingu, který rozšiřuje o nové recepty a způsoby kombinování surovin. Vylepšení se dočkaly i další oblasti jako animace postav, umělá inteligence, minimapa a pathfinding a mnoho dalšího, viz devítiminutový deníček. Divinity: Original Sin II začíná být čím dál tím víc lákavějším titulem, který nás snad zabaví na celý podzim.

Nejnovější články