Studio EA v Göteborgu má nové jméno – Ghost
zdroj: tisková zpráva

Studio EA v Göteborgu má nové jméno – Ghost

14. 11. 2012 17:59 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Už v březnu bylo ohlášeno, že ve švédském Göteborgu Electronic Arts zakládá nové studio v čele s Marcusem Nilssonem z DICE, který už dlouhá léta stojí u značky Battlefield. Nyní se společně se spuštěním oficiálních stránek studio přejmenovává na Ghost a rovnou inzeruje, že nabízí šestnáct volných míst, o něž se zájemci mohou ucházet.


Cílem Ghostu je vytvořit malé studio, které dokáže využívat lidských zdrojů ve Švédsku, potažmo Skandinávii. Postupný růst byl v plánu od začátku a tak nynější nabídka míst spadá do ohlášené strategie. Čemu se ale má nové studio věnovat? Matt Webster v říjnu prohlásil, že navzdory tomu, že Criterion má v rukách Need for Speed, nové studio bude pracovat na „dalších věcech“.


Otázkou tedy je, zda bude Ghost pracovat na dalších NfS hrách a nebo jde o dodatečné práce na menších segmentech, na kterých se bude studio sehrávat. Další zprávy naznačují, že by Ghost měl spolupracovat s Criterionem na nespecifikovaných hrách z této série. Jisté ale je, že bude studio pracovat s Frostbite 2. Uvidíme tedy, co všechno Ghost v dalších letech vyprodukuje, snad jej čeká úspěšná budoucnost.

 

Nejnovější články