Sony kupuje studio Bluepoint Games, mistry remaků
zdroj: From Software

Sony kupuje studio Bluepoint Games, mistry remaků

1. 10. 2021 11:30 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

PlayStation Studios mezi sebou vítají staronový přírůstek v podobě texaských Bluepoint Games. Staronový proto, že máte právo být překvapení, že mezi ně už dávno nepatřili, protože za sebou mají dlouhá léta úzké spolupráce a taky pěknou řádku playstationových exkluzivit. Především z řad remaků a remasterů z předchozích generací, jmenovitě remaky Demon’s Souls a Shadow of the Colossus, remastery prvních tří dílů Uncharted či kultovní klasiky Gravity Rush.

A dlouhá historie Bluepointu se Sony není jediným důvodem, proč tahle zpráva není kdovíjak šokující. Když totiž letos v červnu Sony koupila studio Housemarque, japonská pobočka PlayStation ke zprávě připojila špatný obrázek, který tak trochu předestřel budoucí dění.

Bluepoint Games vydali loni v listopadu svůj remake Demon’s Souls a svůj příští projekt zatím ještě neoznámili. Prezident společnosti Marco Thrush v rozhovoru pro IGN prozradil, že jejich příští hra nebude předělávkou nějakého staršího cizího kousku, ale od základů jejich vlastní výtvor.

Doplňuje, že už v případě remaků si vývojáři některé kousky museli částečně znovu vymýšlet, ale chuť vyrobit si vlastní hru prý v rámci tvorby přichází coby přirozený proces, který souvisí i s rostoucím počtem zaměstnanců studia. Během patnácti let od založení se zvládlo rozrůst na zhruba sedmdesát lidí.

Thrush ale zatím odmítl říct, jestli půjde o zcela novou značku, nebo si Bluepoint nějakou vypůjčí třeba od svých nových kolegů z ostatních PlayStation Studios. Přiznává ovšem, že vývoj vlastní hry zřejmě zabere více času než remastery a remaky, kde se tvůrci měli čeho chytit. Na nějaké oficiální oznámení si tak nejspíš ještě chvíli počkáme.

Nejnovější články