Rozdávání her zdarma v Epicu pomáhá prodejům na Steamu a konzolích
zdroj: Epic Games

Rozdávání her zdarma v Epicu pomáhá prodejům na Steamu a konzolích

2. 6. 2020 12:00 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Epic Games Store si v posledních týdnech opět zajistil nemalou pozornost, když nabízel zdarma Grand Theft Auto V, Civilization VI a nyní rozdává Borderlands: The Handsome Collection, tedy samé velké tituly. Často si klademe otázku, jak výhodné jsou tyto nabídky pro vydavatele daných her a díky některým informacím prosakujícím na veřejnost víme, že Epic studia kompenzuje částkou, která odpovídá předpokládanému výdělku hry za daný týden, kdyby nebyla ve slevě.

Zakladatel studia Epic Games a přidruženého Epic Games Storu Tim Sweeney nyní prozradil, že tyto akce vyloženě pomáhají vydavatelům v následných prodejích. „Většina vývojářů, kteří poskytli své hry zadarmo v obchodě zjistila, že se prodeje jejich her na Steamu a konzolích zvýšily ve chvíli spuštění akce,“ sdělil Sweeney Gamespotu.

Podle něj za to může především fakt, že se o hře najednou začne znovu mluvit a dostane se opět do povědomí spousty hráčů. Sweeney zároveň přikládá velkou váhu tomu, že díky hrám zdarma spousta hráčů objeví úplně nové žánry, které si zamilují.

„Satisfactory si jen tak z ničeho nic nekoupíte, pokud vás podobné hry nebaví. Ale když ji dostanete zadarmo, zjistíte, že je to úžasná hra,“ dodává Sweeney. Akce s hrami zdarma je podle něj velmi pozitivní jak pro vydavatele, tak i samotný Epic Games Store, potažmo jeho mateřskou společnost Epic Games, protože pravidelné rozdávání her už přilákalo desítky milionů nových uživatelů.

A co vy? Objevili jste díky některé hře zdarma herní poklady, o které byste dřív ani nezavadili pohledem? Dejte nám vědět v diskuzi nebo na našem Discordu.

Nejnovější články