Next Level Games protestují proti stylu prodeje GAME
zdroj: tisková zpráva

Next Level Games protestují proti stylu prodeje GAME

15. 8. 2012 22:02 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

Naše včerejší zpráva o prodeji GAME Czech vyvolala nejen oficiální reakci ze strany společnosti Genesis Capital, která koupi největšího českého řetězce herních obchodů potvrdila oficiální tiskovou zprávou, ale i jedno mnohem ostřejší vyjádření. Prostřednictvím e-mailu nám jej zaslal Michael Patyna, anglický obchodník, který se svou firmou Next Level Games provozuje digitální distribuční platformu Green Man Gaming. Patyna tvrdí, že za prvotní nabídkou na odkoupení GAME Czech přišli právě Next Level Games, kteří posléze nabídli partnerství v celém obchodu Genesis Capital.

„Genesis Capital posléze upevnili svou pozici v rámci vyjednávání, a jakmile se tak stalo, rozhodli se zbavit se Next Level Games a jít do obchodu samostatně, což považuji minimálně za neetické,“ napsal nám Patyna a jeho vyjádření dál pokračuje v ještě ostřejším duchu. „Všechnu těžkou práci jsme udělali my, všechny analýzy, finanční kalkulace a nabídky rozsahu cílové ceny. Vše jsme jim dali na stříbrném podnosu. Ještě před naším příchodem v Genesis vůbec o prodeji GAME nevěděli a neměli ani přehled o herním průmyslu. Ostatně, myslím, že ho nemají ani teď. Podle mého názoru jde zkrátka o krádež, a pokud Genesis Capital tento obchod dokončí, podnikneme proti nim příslušné právní kroky.“

Vzhledem k tomu, že Genesis Capital oznámili dokončení obchodu dnes dopoledne, nabízí se otázka, zda může případná žaloba od Next Level Games nějak ohrozit změnu majitele GAME Czech. Konzultovali jsme tuto možnost s několika právníky v našem okolí a podle všeho je takové vyústění situace takřka nemožné. Mnohem pravděpodobnější je nějaká forma mimosoudního vyrovnání mezi Next Level Games a Genesis Capital, či jiné podobné smírčí řešení.

Každopádně, o vyjádření ke slovům Michaela Patyny jsme požádali i zástupce druhé strany, tedy společnosti Genesis Capital. Ti nám v zápětí zaslali stanovisko, ve kterém Patynova tvrzení odmítají s tím, že o prodeji GAME Czech se dozvěděli již před prvním kontaktem mezi nimi a Next Level Games. Zde je reakce Genesis Capital v plném znění:

„Informaci o tendru, jehož cílem byl prodej firmy GAME Czech, jsme získali od zástupce společnosti Corpin, jedné z významných poradenských firem na českém trhu, s nimiž jsme permanentně ve styku. Následně jsme byli kontaktování manažerským týmem pod vedením pana Michaela Patyny, který nám prezentoval svou vizi a business plán pro transakci Management-buy-in. O této variantě jsme diskutovali až do chvíle, kdy se tento manažerský tým po vnitřních neshodách sám rozpadl. Transakce byla dokončena pod taktovkou poradců prodávajícího (britská GAME), jimiž jsou pracovníci Deloitte Londýn. Jak bylo uvedeno i v tiskové zprávě, spojili jsme se se současným managementem, který připravil svůj vlastní business plán a kterému důvěřujeme.“

Nejnovější články