Epic Games Store rekapituluje rok 2021. Týdenní hry zdarma rozhodně nekončí
zdroj: Epic

Epic Games Store rekapituluje rok 2021. Týdenní hry zdarma rozhodně nekončí

28. 1. 2022 15:00 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Už i Epic Games Store provedl vlastní rekapitulaci loňského roku. Dozvídáme se tak spoustu zajímavých čísel z prodejů i návštěvnosti obchodu a nechybí lehký výhled do budoucnosti, tedy letoška.

Počet uživatelů obchodu meziročně stoupl o 34 milionů na velmi slušných 194 milionů. V nejsilnější den se do obchodu připojilo přes 31 milionů lidí a vyloženě v jednu chvíli jich bylo současně připojených 13,2 milionu (tedy o víc než polovinu méně než na Steamu).

Epic má v nabídce již 917 her, za něž hráči v loňském roce dohromady utratili přes 18 miliard korun, což je o pětinu více než v předchozím roce. Nechybí ani statistika her rozdávaných zdarma. Epic jich loni mezi hráče vypustil 89 v celkové hodnotě 46 580 korun.

Celkem se mezi hráče rozdalo 765 milionů kopií těchto her a u většiny z nich tvůrci zaznamenali rekord v počtu souběžně hrajících hráčů, který byl v průměru třináctinásobný oproti předešlému maximu.

Epic dále potvrzuje, že hry zdarma hodlá týden co týden rozdávat i v roce 2022. Dále chystá vylepšení systémů správy knihovny a správce stahování, přičemž novinek se dočkají i vydavatelé, kteří s pomocí nových nástrojů snáze vydají vlastní hry a bude ještě jednodušší rozběhat cross-play napříč PC platformami.

Ve statistikách se objevují i „největší hry v Epic Games Store v roce 2021“, což by mohlo znamenat nejprodávanější a nejstahovanější? Ať už se tím myslí cokoliv, jsou jimi tituly Chivalry 2, Darkest Dungeon 2, Far Cry 6, Final Fantasy VII Remake, Fortnite, Genshin Impact, Grand Theft Auto V, Hitman 3, Kena: Bridge of Spirits a Rocket League.

Nejnovější články