Epic Games Store rozšiřuje systém achievementů
zdroj: Epic Games

Epic Games Store rozšiřuje systém achievementů

5. 10. 2021 11:12 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Obchod Epicu proslul svými slevami a rozdáváním her zdarma, na druhou stranu ale taky tím, že mu oproti konkurenci schází nejrůznější sociální funkce nebo třeba prostý nákupní košík. Alespoň jedna z výtek bude v brzké době napravena – do digitálního herního obchodu příští týden přibydou achievementy.

Hned zkraje je bude podporovat pouhých šest her: zbrusu nový Alan Wake Remastered, Zombie Army 4, Kena: Bridge of Spirits, Pillars of Eternity, Hades a Rocket League.

Epic Games Store achievementy zdroj: Epic Games

Systém odemykání úspěchů se do značné míry inspiroval trofejemi z PlayStationu – achievementy přicházejí ve čtyřech různých hodnotách, konkrétně bronzových, stříbrných, zlatých a platinových, každá z nich ohodnocená náležitým počtem zkušeností. Bronzové odznaky vás odmění pěti až pětačtyřiceti XP, stříbrné 50-95 XP a zlaté 100-200 XP. Pokud v rámci jedné hry odemknete achievementy v hodnotě 1000 XP, dostanete platinový, který vám na konto zkušeností pošle ještě 250 XP navíc.

Epic Games Store achievementy zdroj: Epic Games

Nový systém achievementů nahradí ten stávající, který Epic považoval za zkušební. Starší verzi firma přejmenovala na vývojářské achievementy a slibuje, že o dosažené úspěchy nepřijdete, ale spíše je postupně přepracuje do nového systému se zkušenostmi.

V brzké době máte očekávat také nové sociální funkce a hráčské odměny. Podle Epicu by další novinky měly do digitálního obchodu dorazit ještě letos.

Nejnovější články