Borderlands 2 kraluje prodejům Take-Two s šesti miliony kopií
zdroj: tisková zpráva

Borderlands 2 kraluje prodejům Take-Two s šesti miliony kopií

14. 5. 2013 12:12 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Take-Two Interactive se pochlubila se svými finančními výsledky za uplynulý kvartál a rozhodně přináší zajímavé informace. Celkově Take-Two vykázala prodeje v objemu 1,2 miliardy dolarů. Jako hlavní tituly, které se o tuto částku, jíž si ve firmě pochvalují, vidí Borderlands 2 (6 milionů prodaných kopií a nejlépe prodávaný titul v historii 2K), BioShock Infinite (3,7 milionů), NBA 2K13 (5 milionů), Max Payne 3 (4 miliony) a k tomu prodeje některých starších her jako je GTA IV.

Obrovský nárůst zaznamenaly prodeje skrze digitální distribuci, které stouply o 148 procent na 264 milionů dolarů. Nejde ovšem jen o prodeje samotných her, ale hlavně o DLC, v jejichž oblasti se snaží právě střílečka Borderlands 2, která produkuje nový a nový obsah, viz třeba psychopat Krieg jako nový vault hunter.

Ostatně, společnost očekává, že v první čtvrtině roku budou nadále zisky produkovat prodeje her Borderlands 2, GTA, NBA 2K13 a BioShocku Inifnite. Posledně jmenovaná prý boduje i v oblasti DLC, protože už nyní je velká poptávka po season passech, které tak generují další nezanedbatelný zisk.

Mimochodem, ve fiskálním roku 2014 čeká Take-Two, že se o 64 procent prodejů postarají tituly Rockstaru v čele s GTA V a to ve výši cca 1,1 až 1,5 miliardy dolarů. Jde samozřejmě o projekce. Jistotu v sílu značky potvrzuje i fakt, že GTA V nebude letos mít na E3 ani stánek, ale to není zrovna u téhle série nic překvapivého. Tohle sebevědomí je samozřejmě na místě, protože se nedá předpokládat, že by zrovna pátý díl Grand Theft Auto nějak prodejně zklamal.

Nejnovější články