Bethesdou to neskončí. Microsoft nadále pošilhává po akvizicích
zdroj: Microsoft

Bethesdou to neskončí. Microsoft nadále pošilhává po akvizicích

23. 9. 2020 11:51 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Microsoft před dvěma dny oznámil započetí akvizice ZeniMax Media, pod které spadá především Bethesda se svými herními značkami. K finálnímu odkoupení dojde až v půlce příštího roku a může se klidně stát, že si Microsoft do té doby vyhlédne další „oběť“.

Společnost je prý totiž otevřená dalším budoucím akvizicím, které jí budou dávat smysl, a nijak se tedy nebrání tomuto anorganickému růstu. Pro CNET to uvedl sám výkonný ředitel Microsoftu Satya Nadella. Z rozhovoru, kterého se účastnil i šéf Xboxu Phil Spencer, rovněž vyplývá, že pro Microsoft je nejdůležitější obsah, kterým bude nadále plnit Game Pass, a dostane se tak k větším komunitám.

A nejsnazší cesta k tomuto cíli vede skrze skupování existujících studií. „Nemůžete se prostě jednoho rána vzbudit a prohlásit: Nechte mě vybudovat herní studio,“ říká v rozhovoru Nadella. V tuto chvíli můžeme pouze tipovat, jaké studio bude další na řadě. Internetem kolují zvěsti o chystané akvizici Segy či Bungie, ale momentálně je lepší ničemu nevěřit.

Počet studií Microsoftu se po akvizici Bethesdy zdvojnásobil z předchozích 13 na 26. Připomeňme, že Microsoft před dvěma lety na E3 oznámil odkoupení studií Ninja Theory (Hellblade), Playground Games (Forza Horizon, Fable), Undead Labs (State of Decay) a Compulsion Games (We Happy Few). Později si pořídil ještě například tvůrce Wasteland 3 z inXile Entertainment a autory Pillars of Eternity z Obsidian Entertainment.

Nejnovější články