Odhalení remaku Bionic Commando
zdroj: tisková zpráva

Odhalení remaku Bionic Commando

16. 10. 2007 9:09 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Klasická 2D plošinovka od Capcomu se vrací v next-gen hávu pro PC, X360 i PS3. + PRVNÍ UKÁZKY

Zatímco odpočítávání s obrázkem Země na webu Capcomu ještě stále běží, americký Gamespot již nový titul odhalil: půjde o remake klasické 2D akce Bionic Commando, která původně vyšla v roce 1988 (obrázky) a dosud se kvůli malé popularitě v Evropě dočkala remaků jen na Gameboyi. Capcom nyní chystá plnohodnotné přepracování v podobě sci-fi akční adventury pro pro PC, X360 a PS3. Hra podle všeho poběží na enginu Lost Planet/Dead Rising, jak dokládají první obrázky:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Bionic Commando se odehraje ve fiktivních FSA (Federal States of America), které se ocitnou pod útokem neznámé teroristické skupiny Biorain. Zastavit ji může jedině bývalý vězeň Nathan Spencer, který měl být shodou okolností právě v den útoku popraven a teroristický incident v Ascension City mu zachránil krk. Ze zoufalosti se vláda rozhodne dát hrdinovi milost a vyšle ho do boje: Nathan však disponuje takovou silou, že mu musí být (podobně jako hrdinovi Super Joeovi v původní hře) odebrána jedna ruka. Namísto ní je vybaven disponovat mechanickým hákem, který se změnou tvaru dojde i rozličného využití: budete s ním moci kuchat nepřátele na blízko, sjíždět po šikmých plochách, házet po protivnících třeba auta nebo ruku jako na obrázku využít k přitáhnutí si některého předmětu.

Bionic Commando vzniká ve studiích Capcomu, kde na něm však pracují lidé ze švédského GRIN - neboli autoři PC verze obou dílů GRAW i dřívějších Bandits: Phoenix Rising nebo Ballistics. Pokud patříte mezi fanoušky původní hry a zajímají vás podrobnosti okolo vzniku remaku, podívejte se na téměř osmiminutový rozhovor Gamespotu s producentem hry Benem Juddem. Další podrobnosti budou jistě následovat brzy, ať již po znovuotevření webu GRIN či oficiálním oznámení od Capcomu, k němuž dojde dnes v noci.
zdroj: Gamespot

levis

Nejnovější články