Nová monstra z Dead Space 2
zdroj: tisková zpráva

Nová monstra z Dead Space 2

20. 5. 2010 10:10 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Koho na své strastiplné, hororové cestě potká inženýr Clarke? + OBRÁZKY

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Uprostřed novinářského dema Dead Space 2 dojde na situaci, kdy se na hlavního hrdinu Isaaca Clarkea ze všech stran řítí krvežízniví Nekromorfové. Protože inženýrovi zbývá posledních pár nábojů, sáhne po zoufalém kroku, zamíří protivníkům za záda a jedinou ranou roztříští bezpečnostní sklo na můstku, které odděluje vzduch od vesmírného vakua.

V tu chvíli se všechno změní, spustí se sirény, Nekromorfové začou jeden po druhém mizet ve vesmíru a i sám Isaac se centimetr po centimetr blíží díře v oknu, jak se jej tlak v místnosti snaží vycucnout ven. V poslední vteřince hrdina spatří tlačítko aktivující vzduchovou kapsu a z dálky na něj namíří zbraň.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Když se trefí, obrovské kovové dveře zastíní mezeru ve skle a ochrání jej před vesmírem; a pokud mine, tlak ho vycucne tak, že se Isaac půlkou těla drží venku a druhou půlkou vevnitř, dokud se kovové dveře samy nezaktivují a nepřeseknou hrdinu na dva kusy. Vítejte v Dead Space 2, které je podle nejnovějších dojmů ze zahraničí už na pohled líbivější než jeho předchůdce. Příklad? Hl. hrdina se prý díky změnám v grafickém enginu pohybuje mnohem plynuleji a přirozeněji hýbe rukama.

Během předváděčky došlo na seznámení se dvěma novými nepřáteli: toho prvního, Stalkera, jste mohli vidět už na čtyřiatřicáté vteřině prvního teaser traileru a jde o jakési hrozivé psisko, které se skrývá v temnotě a útočí zásadně ve smečkách. Druhé nové monstrum se jmenuje Crawler a jde o oživlá mrtvá nemluvňátka, vysoká zhruba nad koleno. Jak se s těmito dvěma druhy nepřátel nejlíp bojuje si snad ale nechme až na příště.

Dead Space 2 bylo nedávno odloženo na letošní čtvrtý fiskální kvartál, což de facto znamená, že vyjde až začátkem roku 2011, vedle verzí pro Xbox 360 a PlayStation 3 ale vydavatel konečně potvrdil i edici pro PC - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Rozbor teaser traileru z Dead Space 2  [3.5.2010 15:15]
První video z Dead Space 2  [31.3.2010 09:09]
Hořlavé a elektrické Dead Space 2  [13.1.2010 10:10]

zdroj: IGN

levis

Nejnovější články