Datadisk Half-Life 2: Aftermath
zdroj: tisková zpráva

Datadisk Half-Life 2: Aftermath

8. 4. 2005 19:19 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Prostřednictvím květnového čísla britského PC Gameru došlo k oficiálnímu odhalení datadisku pro Half-Life 2, který pravděpodobně ponese název Aftermath.

news zdroj: tisková zpráva Ač preview v časopisu zabírá 10 stránek, konkrétních informací v něm je poskrovnu a zbytek tvoří klasická omáčka. Co se tedy zatím ví? Na přídavku pracují samotní Valve, kterým se nechtělo ztratit několik měsíců času zaučováním externích vývojářů pro práci s jejich editačními nástroji, jako tomu bylo s Gearboxem u prvního dílu HL. Hlavní hrdinkou datadisku nebude Alyx, jak se kdysi spekulovalo, nýbrž asi opět stanete v roli Gordona Freemana nebo eventuálně někoho jiného. Nicméně jisté je, že dívka Alyx vám bude asistovat mnohem více času než minule.

Příběh Half-Life 2: Aftermath se bude odehrávat po událostech původní hry, ale narazíte v něm na dozvuky situací z dřívějška a také na staré známé postavy, které od té doby mohly změnit stranu barikády (něco jako nejprve nepřátelští, ale později nápomocní pavouci v originálu). Setkáte se i se záporňáky z konce HL2 a kreaturami, které se z okolí City 17 nastěhovaly do města. Patrně nejdůležitější informací je záměr distribuovat datadisk pouze přes internet, tedy přes systém Steam, z čehož asi nebudou mít radost ostatní obchodní řetězce, ale je to vzhledem ke konfliktům s Vivendi logický krok. Jako termín vydání se uvádí neurčité "léto 2005", čímž si tvůrci nechávají otevřená zadní vrátka pro obě možnosti - tzn. jak červen, kdyby hru nějakou náhodou dodělali rychle, tak září, kdyby nestíhali nebo se vyskytly potíže. Více se snad dozvíme za měsíc na výstavě E3...

zdroj: EuroGamer

jd

Nejnovější články