Záběry z Dying Light 2 ohromí těžkými volbami a parkourem
zdroj: Foto: Techland

Záběry z Dying Light 2 ohromí těžkými volbami a parkourem

27. 8. 2019 9:51 | Video | autor: Patrik Hajda |

Techland sliboval představení záběrů z hraní Dying Light 2 široké veřejnosti poté, co je shlédli novináři za zavřenými dveřmi na E3 a Gamescomu. Pokud jste včera v osm večer neměli co dělat a zaznamenali jste třeba naši bleskovku, pak jste půlhodinové video mohli sledovat živě na všech streamovacích kanálech studia. A pro ty ostatní tu je aspoň záznam, který vážně stojí za to.

Jak už víte z dřívějška, hlavním tématem Dying Light 2 nebudou kupodivu zombie, ale voda, která je stejně nedostatková jako lidstvo samotné. Video níže sleduje poslední výspu lidstva, která se z ničeho nic octne bez dodávky vody. A nevyřeší to nikdo jiný než hlavní hrdina Aiden.

Hned z kraje ho ale čeká důležité rozhodnutí – zůstat u postřeleného kamaráda a zajistit mu tak šanci na přežití, nebo pronásledovat dodávku s domnělým atentátníkem? V ukázce je zvolena druhá varianta, abyste se mohli pokochat městem, jeho živými střechami a parkourem s novými prvky.

Aiden se dostane na vyvýšená místa třeba díky zombiím, jejichž hlavy využije jako trampolínu. Jejich těla zase může použít jako matraci při pádu z větší výšky. Jistou porci zábavy slibuje hák na laně, díky kterému se zhoupnete přes propasti, ale také s ním můžete přitáhnout prvky okolí jako třeba sudy a mrštit je po nepřátelích. Také se proletíte mezi uličkami zavěšení na padáku.

zdroj: Techland

Nebudou chybět palné a chladné zbraně, které si můžete dál modifikovat. Aiden toho zjevně dost vydrží, jelikož se v ukázce chopí zbraně nepřátel, kterou doprovodný komentář popíše jako schopnou zabít jedinou ranou. Aaiden od ní přitom sám jednu dostal, ale nezanechalo to na něm prakticky žádné škody.

Těžko říct, jak by celá scéna vypadala, kdybyste se na začátku rozhodli zůstat se svým kamarádem. Byl by jeho osud jiný? Vydali byste i tak do nitra čističky spustit vodu pro město? Z ukázky je jasné jen to, že kdybyste zabili řidiče dodávky, neznali byste tajné heslo pro vstup do čističky a museli byste hledat jinou cestu.

zdroj: Archiv

Závěr videa demonstruje dopad vašeho rozhodnutí spustit vodu (protože to zjevně nemusíte udělat, ne hned). Nejenže jste uspokojili své lidi lahodnou čirou tekutinou, ale zároveň jste vysáli nádrž a odhalili tím jednu ze sedmi čtvrtí města. Každá má být specifická i co do parkouru. Jenže tato oblast nebyla zatopená bezdůvodně. Voda chránila čističku před nepřáteli, a to jak těmi lidskými, tak nemrtvými.

Zdá se, že účast Chrise Avellonea bude mít své plody. Akorát se nemohu zbavit pocitu, že spousta situací ve videu působí naskriptovaně. Ale jestli takhle bude vypadat i náš vlastní postup hrou, pak se máme na co těšit. Dying Light 2 vyjde na jaře příštího roku.

Nejnovější články