Chris Avellone oznámil Dying Light 2 s velkým zaměřením na příběhové volby
zdroj: tisková zpráva

Chris Avellone oznámil Dying Light 2 s velkým zaměřením na příběhové volby

11. 6. 2018 1:59 | Novinky | autor: Adam Homola |

Techland je zpátky a vzal s sebou i prověřené zombíky. Dying Light v roce 2015 příjemně překvapil a čerstvě oznámený Dying Light 2 chce původní koncepty posunout o kus dál. Ve dvojce tak nebudou chybět nemrtví, pohled z vlastních očí, a těšit se můžete i na parkour. Ten z prvních videí působí rychleji a svižněji než v minulém díle.

Dying Light 2 na tiskové konferenci Microsoftu oznámil Chris Avellone, který na hře pracuje jako narativní designér. Vedle rozšiřování a vylepšování herních konceptů jedničky tak dvojka vsadí i na příběh, s ním spojené volby a jejich dopad na hru.

Zní to už sice jako ohraná písnička, ale ano, i tady budou mít vaše volby zásadní dopad nejen na ostatní postavy, ale leckdy i na celé okolí či město, viz příklad s vodou v přiloženém videu.

Dialogovými možnostmi to jenom začne a skončit to může například i zásadní proměnou celého města nebo osudu několika lidí. Dopady některých voleb můžete spatřit zanedlouho, na jiné budete muset čekat několik herních dnů.

zdroj: Archiv

Košatější příběhové možnosti by tak mohly, obzvláště pod taktovkou Avellona, posunout už tak slibně vypadající zombie akci ještě o kus dál. Dying Light 2 se bude mimochodem opět skládat ze dvou částí, tedy dne a noci. V přiloženém videu ukázali tvůrci jenom den a Avellone pouze naznačil, že v noci to bude mnohem temnější.

Datum vydání jsme bohužel nedostali, ale i přes přítomnost na tiskové konferenci Microsoftu už víme, že hra vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

zdroj: Archiv

Nejnovější články