První záběry z českého dungeonu The Keep připomínají Dungeon Master
zdroj: tisková zpráva

První záběry z českého dungeonu The Keep připomínají Dungeon Master

2. 6. 2014 14:58 | Video | autor: Aleš Smutný |

V únoru pražské studio Cinemax (Inquisitoroznámilo pravověrný dungeon The Keep pro 3DS a v budoucnu i pro PC, které nyní prezentuje prvními záběry z alfa verze hry. A jako skalní milovník dungeonů musím říci, že se na The Keep dívá moc pěkně. Lukáš Macura ostatně už dříve prohlásil, že Dungeon Master je jedním ze zdrojů inspirace, což mnohé vysvětluje.

Podle prvních záběrů má The Keep vše, co správný dungeon má mít. Tedy krokování, souboje v reálném čase, spousty nepřátel a hádanky, které musíte řešit. Nechybí samozřejmě ani čarování s pomocí run a nezbytní netopýři!

Runy se skládají na spodní obrazovce 3DS na desce 5x4 pole a jejich řetězením se vyšle kouzlo. Runy jsou tří elementů (oheň, blesk, led) a mají být vzácné. Jejich kombinováním vznikne široké spektrum kouzel, která můžete na nepřátele seslat.

V bojích hraje významnou roli stylus, protože jsou postavené na gestech. Protivníky půjde trefovat do horní či dolní části těla nebo do hlavy. Různí soupeři mají odlišná zranitelná místa, což má hráče nutit k experimentování. Různé typy zbraní navíc nabízí odlišná komba.

The Keep by měl být vhodný pro dungeon začátečníky i fanoušky žánru. Obtížnost má pozvolna narůstat a umírání by nemělo být nijak výjimečné.

Znovu zdůrazňuju, že záběry pochází z alfa verze hry a ještě neodpovídají finální podobě The Keep. Hra vyjde v létě na 3DS a následně se začnou řešit další platformy. Doufám, že na ně dojde co nejdřív, protože 3DS nevlastním, ale podobný dungeon bych si s radostí zahrál.

zdroj: Archiv

Nejnovější články