Multiplayerový Nosgoth se konečně předvádí v plné parádě
zdroj: tisková zpráva

Multiplayerový Nosgoth se konečně předvádí v plné parádě

7. 2. 2014 12:53 | Video | autor: Adam Homola |

Připravovaná multiplayerová akce Nosgoth sice už jednou růžky vystrčila, ale pořád to byly jen seskládané záběry ze hry, bez konkrétních detailů. A vlastně už od samotného oznámení je kolem Nosgothu možná víc otazníků, než odpovědí. Po dnešku už ale budeme mít jasno všichni. Vývojáři ze studia Psyonix vysílali na Twitchi přímý přenos z hraní.

Záznam se pak objevil ve třech částech na YouTube kanále hry. Ve výsledku tak jde o skoro hodinu hraní, bez jakéhokoliv přerušování, střihů a jiných editorských zásahů. Navíc to ještě komentuje hlavní šéf vývoje, takže z necelé hodiny můžete načerpat všechno potřebné a hlavně si konečně udělat konkrétní představu o hře. MOBA to není, klasický akční multiplayer ale taky ne.

V podstatě jde o 3rd person akci, kde se proti sobě postaví dva týmy po čtyřech. Na jedné straně lidé, na druhé upíři - každá strana má různé třídy se schopnostmi, předměty, buffy apod. A když tuhle sebranku zavřete na relativně malou mapu, začíná rubanice. Hned na začátku prvního videa se můžete podívat na inventář a menu, načež se hlavní role ujme Alchemist, která střílí na dálku, ale všechno co dělá, má nějaký plošný dopad.

...

Když jde do tuhého, může házet bomby a vůbec mít pod kontrolou prostředí kolem sebe, což se vždycky hodí. V Nosgoth sice hrajete v týmu o čtyřech hráčích, ale když se někde objevíte sami, přežijete. Vývojáři přímo říkají, že to nebude jako v Left 4 Dead, kde chtě nechtě musíte být pořád s ostatními a sami si neškrtnete. Tady můžete ve férových situacích přežít i sami, ale když se na vás vrhnou třeba tři upíři, měli byste vzít raději nohy na ramena.

...

Lidé a upíři jsou dostatečně odlišní, takže zatímco za lidi budete poměrně dost střílet z různých zbraní, za upíry bude hraní připomínat trochu právě ono Left 4 Dead. Můžete skákat, zabíjet na blízko nebo létat, vždycky někoho unést a pak ho ze vzduchu pustit dolů. V druhém videu vám pak tvůrci představí Siege mód, což je místní varianta na Domination.

...

V Siege módu už nejde jen o zabití všech nepřátel, ale máte i nějaké úkoly, jako například zabírání určitých strategických budov či katapultů - upíři dělají všechno proto, aby vám v tom zabránili. Třetí video nabízí pohled na team deathmatch na mapě Freeport a opět se ke slovu dostanou lidé, konkrétně Hunter. Vývojáři často zmiňují balanc jednotlivých herních prvků a zaměření na esporty, ale to ukáže až čas, jestli se zrovna Nosgoth uchytí mezi esporty.

Nejnovější články