Mise v Assassin’s Creed Unity můžete plnit podle svého bez ohledu na zadání
zdroj: tisková zpráva

Mise v Assassin’s Creed Unity můžete plnit podle svého bez ohledu na zadání

22. 9. 2014 16:45 | Video | autor: Aleš Smutný |

Už nějakou dobu se z Ubisoftu ozývá, že Assassin’s Creed Unity přinese opravdový sandbox, který nabídne možnost plnit mise podle svého, aniž byste museli následovat předem určenou cestu. Podle nového videa půjde nejen o volbu vlastního postupu k cíli, ale též možnost nacházet nové prostředky na splnění misí i samotné mise chozením po Paříží.

Video ukazuje dva konkrétní příklady proklamované "volnosti". Nejprve máte zabít (nepřekvapivě) udaný cíl. Během odposlouchávání ale můžete zabít kontakt cíle, místo něj se posadit do zpovědnice a následně lotra propíchnout v klasické filmové scéně - namísto abyste jej naháněli po ulicích a riskovali, že se na vás pověsí stráže. Bylo by ale hezké, kdyby hra na podobnou možnost tak okatě neupozorňovala textem a prostě nás nechala řešení hledat - pocit z dobře vykonané práce by byl neporovnatelný.

Druhý příklad se týká mnicha, kterého někdo v revolučním zápalu zavřel v ochozu katedrály. Pokud zloděje najdete a okradete nebo zabijete, nejen, že osvobodíte mnicha, ale hlavně se vám díky svazku klíčů doslova odemknou mnohé dveře v celé katedrále.

zdroj: Archiv

Nejzajímavější je ale na celém balíku nových informací to, že mise půjde sbírat po městě. Přečtete si novinový článek a najdete tak nepovinnou misi. Případně uvidíte něco, co se děje na ulici a aktivuje se jiný nepovinný úkol.

Navíc se Ubisoft dušuje, že Assassin's Creed Unity nepůjde cestou generických úkolů, kdy davem utíkal zloděj a od vás se čekalo, že snad anonymního lupiče budete chytat (dělal to někdo z vás?). Každý úkol bude mít příběhové pozadí. Možná třeba jen drobné, ale měli byste mít pocit, že jste zasáhli do osudu existující postavy a ne generického občana, kterého obral generický lapka. Hra nás o těchto tvrzeních zkusí přesvědčit 13. listopadu, kdy vyjde pro PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články