Čtyři minuty z Left 4 Dead 2 na E3
zdroj: tisková zpráva

Čtyři minuty z Left 4 Dead 2 na E3

3. 6. 2009 15:15 | Video | autor: Petr Poláček |

Režisér tentokrát dokáže měnit dokonce i herní prostředí, počasí nebo denní dobu. A jaké budou další novinky nečekaně brzkého nástupce co-op zombie akce?

Bylo to docela překvapení. Když se dostalo ven, že Valve bude na E3 oznamovat pokračování Left 4 Dead (textová a video-recenze), spousta lidí tomu moc nevěřila. Tahle kooperativní multiplayerová hra z roku 2008 se totiž stále velice aktivně hraje i prodává, takže žádné pokračování zatím ani moc nepotřebovala. Navíc zaznívaly od části hráčů stížnosti, že podpora po vydání není taková, jakou si hráči po TF2 představovali. Jak ale víme, ve Valve si dělají všechno po svém a Left 4 Dead 2 začátkem týdne oficiálně ohlásili. Vedle toho se nyní objevila první nahrávka čtyř minut hraní:

zdroj: Archiv


Left 4 Dead 2 E3 gameplay shakycam video

Původně se spekulovalo, že by se měla dvojka Left 4 Dead odehrávat ve stejných scenériích jako jednička, ale jak vidíte výše, pravda je zcela opačná. Přesuneme se na jih Spojených států a hráče čeká pět novým kampaní ve zcela nových lokacích, s novými postavami, novými zombíky a hlavně, se zcela novým AI režisérem verze 2.0. AI Director z prvního Left 4 Dead byl speciální vynález Valve, který generoval pokaždé jiný průběh mise – určoval podle toho, v jakém stavu je parta a jak spolu spolupracuje, kolik na vás bude útočit nepřátel, kde na vás bude čekat boss a podobně. Tentokrát bude AI Director 2.0 dokonce měnit i prostředí, takže pokaždé, když hru budete procházet, pro vás bude spousta věcí nových.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

V Left 4 Dead 2 se můžete těšit také na dynamické počasí (už nebude jen hororové šero) a samozřejmě, na čtyři nové postavy. Trenér školního fotbalu, televizní reportérka, mechanik a podvodníček. Tahle čtveřice bude mít za úkol dostat se z malého městečka Savannah na jihu Ameriky až do New Orleans, takže jednotlivé kampaně na sebe budou mít příběhovou návaznost a v průběhu hry se dokonce budete dozvídat i zajímavé informace o čtyřech hlavních postavách, které spolu budou často klábosit.

Samozřejmostí jsou kromě nových lokací i noví nepřátelé – za všechny jmenujme Chargera s obrovskou zmutovanou rukou, kterou když vás plácne po čumáku, hezky se proletíte. Také zbraně budou nové, autoři se tentokráte zaměřili spíše na kontaktnější arzenál. Kromě nové brokovnice, sniperky a dalších palných zbraní tak budete moct zombíky likvidovat třeba motorovou pilou, pánví nebo sekyrkou (s ní půjdou zombíkům precizně oddělovat údy).

zdroj: Archiv


Left 4 Dead 2 E3 trailer

Left 4 Dead 2 půjde do prodeje 17. listopadu 2009 na PC a Xbox 360.
zdroj: PR, Shacknews a další

chewiedc&jd

Nejnovější články