Blomkampův hraný film ze světa Anthem vypadá spíš jako trailer
zdroj: tisková zpráva

Blomkampův hraný film ze světa Anthem vypadá spíš jako trailer

14. 2. 2019 17:09 | Video | autor: Václav Pecháček |

Na krátký film Conviction z univerza Anthem od zkušeného režiséra Neilla Blomkampa, kterého znáte například díky Districtu 9, jsme vás upozorňovali už předevčírem. Tehdy vyšel jen krátký, několikavteřinový teaser a dnes jsme se dočkali plného nášupu, který působí jako… krátký, několikaminutový trailer.

„Neill prozkoumává obří svět Anthem od BioWare příběhem odehrávajícím se desítky let před začátkem hry. Neillův hraný krátký film je příležitostí nahlédnout na svět Anthem odlišnou optikou, s úžasnými lokacemi, novými postavami a novým příběhem,“ uvádí oficiální žblept na stránkách EA. Výsledek ovšem nic takového nepřipomíná.

Jde o ani ne 4 minuty dlouhé video sestříhané tak, že naznačuje širší narativní záběr, ale samo o sobě nevypráví skoro nic. Je tam přehršel postav, které nestihnete poznat, jedna obligátní „zrada“ a jeden záporák, ale zato tomu absolutně chybí jakákoli struktura nebo ukotvení. Kdo je kdo? Co se děje? Kde se to děje? Proč se to děje?

zdroj: Archiv

S Adamem jsme v redakci přemítali nad tím, jestli náhodou po nedávném teaseru nevyšel další trailer, ale zdá se, že ne. Vypadá to, že výše přiložené video skutečně je výsledným krátkým filmem. Kdyby se děj alespoň týkal hry, ještě bych zkratkovité vyprávění pochopil, ale když se odehrává desítky let před jejími událostmi a my se tedy s většinou postav nejspíš ani nesetkáme…?

„Snímek bude sledovat první freelancery, kteří se nasoukají do obleků Javelin a budou bojovat se zlou organizací Dominion a jejím vůdcem, tedy hlavním záporákem Monitorem,“ psal Patrik. Možná že měl pravdu, možná ne. Kdo ví? Asi jen experti na lore Anthemu, což je jediný druh lidí, pro které snad mohl být tenhle traileroidní kraťas určený.

Nejnovější články