Arkáda Hack 'n' Slash vyzývá, abyste podváděli
zdroj: tisková zpráva

Arkáda Hack 'n' Slash vyzývá, abyste podváděli

7. 5. 2014 17:35 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Nová doba! Hackování her už není na závadu, naopak je považováno za esenciální prvek celého zážitku - alespoň tedy v indie titulu Hack 'n' Slash produkovaném lidmi z Double Fine (Tim Schafer). Ačkoliv Hack 'n' Slash na první pohled působí jako vcelku tradiční shora viděný klon Zeldy, na retro kvality ostatně upomíná i trailer v článku, ve skutečnosti se ale má jednat o nejzábavnější cvičení v programování od vynálezu jazyka Karel.

Podle základního popisu je Hack 'n' Slash akční puzzle hrou o "cheatování, hackování a reverzní úpravě hry otevírající vám cestu k vítězství. Jediným způsobem, jak vyhrát, je nehrát podle pravidel". Děj vychází z trivální zápletky o kouzelníkovi, který svými přehnaně silnými zbraněmi začal šikanovat jistou malou vesnici, a to si naše elfí protagonistka nenechá líbit. Ve snaze odhalit tajemství celého kouzelníkova motivu si však bude muset pořádně procvičit psaní na klávesnici...

Hackování bude probíhat už v samotné hře skrze prvky podobné internímu debugu - herní meč tak například umožní otevřít kód zasaženého nepřítele či objektu a upravit jeho vlastnosti, třebas změnit vlastnost "damage" u nepřítele na hodnotu "0", či ji rovnou dát do negativních čísel a nechat ho vás léčit. Z vyšších úrovní tu máme možnost upravit si i samotný kód celé hry, a překopat tak třebas puzzly, ale klidně i přimět hru spadnout. K tomuto případu zde však bude možná jakási změna času, zřejmě možnost nahrání starší verze. Komu se však bude dařit, může si klidně změnit plynutí času, stavbu levelů nebo tisíce dalších vlastností.

Hack 'n' Slash zdroj: tisková zpráva

Ke hraní prý nebude potřeba nějaká znalost kódování. Redaktor z webu Wired, který si hru otestoval, byl schopný princip pochopit i bez předešlé znalosti programování. Vývojáři ostatně systém úpravy hry skrze zásahy do kódu popisují jako formu puzzlu. 

Hack 'n' Slash je nyní dostupný na Steamu v rané verzi hry. Utratíte za něj 20 dolarů a je možné jej pořídit pro PC, Mac a Linux. 

zdroj: Archiv

 

Nejnovější články