Zamíří Metal Gear Solid 4 i na X360?
zdroj: Konami

Zamíří Metal Gear Solid 4 i na X360?

31. 10. 2006 15:15 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Playstation 3 nezadržitelně míří na trh a tak se bitva konzolových titánů začíná přiostřovat.

A nejde jen o dolary, které nechají američtí hráči během prvních několika hodin v kasách těch nejlépe zásobených supermarketů. Japonci budou mít asi smůlu, Sony jim totiž zkrouhla počet konzolí pro start ze sto tisíc kusů na osmdesát. Podraz, který zřejmě nezůstane bez odezvy. Tahle nepříjemná překvapení a samozřejmě i snaha ukrojit si co největší kus tržního koláče, teď přivádí na scénu jednu z největších zbraní Sony - jmenuje se Snake, Solid Snake. A chtěl by vydělat spoustu peněz. Konami se teď údajně bojí toho, že by nízký počet konzolí / hráčů na PS3 teoreticky mohl vážně ovlivnit její zisky. A tak prý tlačí horem spodem na Kojimu, aby zvážil možnost udělat z Metal Gear Solid 4 multiplatformovou záležitost (v rámci next-gen konzolí), počínaje už aktuálním čtvrtým dílem. Ten má podle spekulací v jednom japonském časopisu přijít na tamní trh už na jaře 2007 (dosud se počítalo spíš s koncem příštího roku).

Obrázek zdroj: tisková zpráva Možná je to jen snaha o vymáčknutí prémií z účetních od Sony, ostatně podobné blafování je v branži na denním pořádku, ale co když k tomu opravdu dojde? MGS je jednou z nejdůležitějších exkluzivních sérií, kterými Sony vládne a důležitostí se vyrovná Gran Turismu nebo Tekkenovi. Po Grand Theft Auto a Assassins Creed už by to byl třetí trumf, který by Microsoft vyfouknul Sony a pokud se to oficiálně potvrdí ještě před začátkem prodeje PS3, mohlo by to negativně ovlivnit tržby. Přiznejme si, že pokud na něco fanoušci Sony spoléhají, je to fakt, že MGS4 bude revoluční hra, která všemu od konkurence natrhne zadek. V japonském line-upu se jedná bezesporu o nejdůležitější titul, ale pokud budete mít jistotu, že ho o pár měsíců později seženete i na konkurenční mašinu, mohlo by to zásadně zamíchat vašimi sympatiemi.

Je dost možné, že doba exkluzivních sérií se pomalu chýlí ke konci a pokud budou na trhu dvě srovnatelně silné platformy, budou vývojáři oběma věnovat stejnou pozornost. Při rostoucích nákladech na vývoj her je to vcelku logický důsledek (ke kterému přispěla Sony osobně, když zavedla svoje přísné nároky na kvalitu PS3 titulů). Ať už to dopadne jakkoliv, bude to pro hráče velkým přínosem. Sony by si však měla uvědomit, že míč je teď na straně Microsoftu a to je pro ní před začátkem zápasu velmi, velmi nevýhodná pozice.

zdroj: Xboxic

lavicak

Nejnovější články