Wasteland, předchůdce Falloutu, bude mít pokračování
zdroj: tisková zpráva

Wasteland, předchůdce Falloutu, bude mít pokračování

16. 2. 2012 14:39 | Téma | autor: Petr Poláček |

Nebýt Wastelandu, nebyl by možná žádný Fallout. A díky tomu, že nebyla svého času práva na Wasteland, tak vlastně Fallout vznikl. Alespoň to tvrdí Brian Fargo, který v roce 1988 stařičké postapokalyptické RPG Wasteland (mimochodem, hru vydávala EA v té době) s kolegy v Interplayi vytvořil a nyní, inspirován úspěchem Kickstarter kampaně Double Fine, hodlá vytvořit pokračování. Iniciativa však podle jeho vyjádření vzešla od fanoušků, kteří jej s dotazy a žádostmi o další Wasteland bombardují (viz Twitter) už delší dobu a nyní to jenom nabralo na intenzitě.

Brian Fargo, který momentálně šéfuje inXile Entertainment (Hunted, Bard’s Tale, Choplifter HD), zdůraznil, že případné pokračování by vyšlo nejdříve a hlavně na PC, a pak možná i na iOS platformách. Potřeboval by však, aby se od fanoušků vybral alespoň milion dolarů, za což by je odměnil hrou, která by nemusela v žádném ohledu respektovat jiné, než hardcore publikum – lidi, kteří by do projektu vložili své peníze a ví přesně, co chtějí. A Fargo jim to hodlá nabídnout.

Přestože se nad možností pokračování Wasteland 2 společně s kolegy zamýšlel jen 48 hodin a v současnosti zkoumá, jak by se vývoj takového projektu vešel do jejich pracovního plánu, ví už nyní zcela jasně, že by pokračování bylo 100% věrné prvnímu dílu: „byla by to hra s pohledem shora, pravděpodobně izometrická, s partou hrdinů, postavená na skillech,“ vyjmenovává hlavní charakteristiky možné hry Fargo a jako důvod uvádí, aby se člověk, co zrovna dohrál původní Wasteland, mohl klidně pustit do pokračování, aniž by si musel složitě zvykat.

Pokud se něco nezmění, mělo by ke spuštění Kickstarter kampaně pro Wasteland dojít v průběhu příštího měsíce. A jestli i Fargo u fanoušků uspěje a získá dost peněz, tak se toho chytnou další větší a velká nezávislá studia a nastane Kickstarterové peklo – všechny naše oblíbené a momentálně mrtvé klasiky se začnou objevovat v nových verzích, že si ani nebudeme schopni vybrat a ještě budeme rádi, když si zahrajeme pro odpočinek hezkou, jednoduchou, blockbusterovou hru (konec ironie).

A teď vážně. Kdo z vás Wasteland hrál nebo hraje? Kdo z vás si na hru alespoň pamatuje? Stojíte vůbec o pokračování?

Nejnovější články