Vývojář System Shocku píše knihu – o vývojáři
zdroj: tisková zpráva

Vývojář System Shocku píše knihu – o vývojáři

9. 3. 2011 14:14 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Austin Grossman je designér, který pracoval na hrách jako System Shock, Thief: Deadly Shadows či Deus Ex a patří tak mezi ty, kteří formovali minulou i současnou tvář herního byznysu. Nyní se ovšem věnuje psaní knih. Jeho prvotina, Soon I Will Be Invincible byla velmi zábavným pokusem o stvoření superhrdinského románu, ale se superpadouchem v hlavní roli.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Nyní ovšem chystá knihu, která by mohla být velmi zajímavým náhledem do vývojářské branže a zároveň i nápaditým pokusem o netradiční pojetí vyprávění. „Inspirovala mě první sezona Mad Men (pozn.autora – Mad Men je velmi úspěšný americký retro seriál o reklamní agentuře) – co kdyby byl Don Draper herním vývojářem? Byl by to určitě skvělý herní vývojář, co kdybychom jej přesunuli do roku 1998?“

Grossmanův koncept je poměrně chytrý. Chce kombinovat příběh chytrého a schopného vývojáře s výjevy z her, které tvoří. „Velká část knihy se bude odehrávat v herních světech. Nevím jestli bych dokázal napsat heroic fantasy a tohle je tedy nejblíž, jak se k tomu dostanu. Lidé v mé knize hrají heroic fantasy a tak ji do ní dostanu také. Bude tu ale i sci-fi nebo špion z období Studené války. Děj se bude přelévat z reálného světa do virtuálních a zpátky“. Zdá se tedy, že vzniká pozoruhodný román, který má jen jednu velkou nevýhodu pro českého čtenáře – sotva jej někdo přeloží a vydá u nás. 

Nejnovější články