V Mass Effectu 3 se vrátí Tali a Jack
zdroj: tisková zpráva

V Mass Effectu 3 se vrátí Tali a Jack

27. 4. 2011 18:24 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Novinky o příběhu třetího Mass Effectu přinesl jeden z holandských herních časopisů. Tou...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Novinky o příběhu třetího Mass Effectu přinesl jeden z holandských herních časopisů. Tou nejdůležitější je asi fakt, že by se měly vrátit Tali a Jack. Zatím ale nevíme zda jako hratelní společníci anebo jako Mordin Solus jen jako vedlejší NPC. Podotýkám, že následující řádky obsahují drobné spoilery z trojky. Ashley Williams anebo Kaidan Alenko (dle vaší volby v jedničce) získal/a status Spectre. Co se týče lokací, podíváme se na salarianský svět Sur'Kesh, který by měl působit mírumilovně a idylicky díky džungli, vodopádům a snad i kráteru, u nějž žije většina místní komunity.

Dále tu bude Gethy okupovaný quarianský domovský svět Rannoch, písečná planeta s obrovitou pyramidou. Mars (náš) s těžařskou základnou, megapolevzniklá spojením Seattlu s Vancouverem, kde budete trávit své momenty na Zemi, takže žádný New York. Bude to prý krásná megapole a asi ji uvidíme totálně zdevastovanou Reapery. Rozšířením boje na blízko se i zvýší vaše možnosti. Kupříkladu budete moci někoho praštit omni-toolem a způsobit mu vážné popáleniny. A to nejsou všechny novinky.

Stylem vyprávění se má blížit víc prvnímu dílu, kdy postupně skládáte střípky celkového obrazu. Konec nebude ve stylu „vyhráli jsme a teď to zapijeme“, ale bude mnoho konců vyplývajících z toho, jak jste se během hry chovali, jaké volby jste učinili a jaké vztahy s danými postavami máte. Dojde i na vesmírné bitvy, jedna se odehraje na turianským domovským světem a bude do něj zavlečená celá jedna flotila Reaperů. Volby, které jste učinili ve dvojce zde budou hodně, hodně podtrženy.

Shepard se musí vyrovnat s případnými ztrátami z dvojky, stejně jako s důležitými volbami ohledně genofága apod. Objeví se Kanibal, batariansko-lidský otrok Reaperů, který konzumuje padlé a zvyšuje tak svou sílu. Akce by spíše než lineární cestou měla jít tou volnější á la Uncharted. Kai Leng, postava z knih se přidá k Cerberu a půjde Shepardovi po krku. A co se týče obtížnosti, normal z trojky by měl odpovídat Veteran z dvojky. Takže už se také těšíte na Vánoce nebo začátek příštího roku?

Nejnovější články