To nejlepší z Games.cz - příprava na streamovanou a předplacenou budoucnost
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - příprava na streamovanou a předplacenou budoucnost

29. 7. 2018 17:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Co říkáte na streamovací budoucnost? Vypadá to, že to nakonec tak dlouho nepotrvá a za chvíli si spousta z nás hry už kupovat nebude. Místo toho si je budeme předplácet a ti z nás se slabším hardwarem nebudou muset těm movitějším závidět – jednoduše si budeme příští velkou pecku streamovat i do obyčejných pracovních notebooků. Streamování a předplácení navíc (alespoň prozatím) klasický prodej her a výkonného hardwaru nenahradí, jen ho bude doplňovat. Takže na tom nakonec nebude nikdo tratit – mít víc možností je vždycky lepší.

Recenze

Jurassic World Evolution
Jurassic World Evolution - recenze
Od vydání budovatelské strategie Jurassic Park: Operation Genesis sice neuplynulo 65 miliónů let, ale minimálně na mě to tak už pomalu začalo působit. Vždyť dinosauři jsou pořád cool a od prvního Jurského parku (1993 – připadáte si staří?) přežili všechny módní vlny. Takže když Frontier Developments, známí díky výborné Planet Coaster, oznámili Jurassic World Evolution, moje srdce poskočilo radostí. Na následujících řádcích bych ale rád vysvětlil, proč mi radostně neskákalo moc dlouho.
mother
Mothergunship - recenze
Kdy naposledy jsem si zahrál jednoduchou, efektní střílečku, u níž bych se nemusel zdlouhavě učit ovládání konkrétní postavy, nebo nešlo o klon Call of Battlefield? S čistým svědomím můžu říct, že si nevzpomínám. Ale pak je tu MOTHERGUNSHIP, která vám už jen názvem ve verzálkách dává jasně najevo, že je dobrá.
Kingdom Come: Deliverance - From the Ashes
Kingdom Come: Deliverance - From the Ashes - recenze
Také vám bylo trochu líto, že jste po bitvě o Přibyslavice v podstatě neměli důvod se zpět na sever mapy vůbec vracet a zpustošená víska tak zůstala ležet ladem? Nebyli jste sami, zdá se. Ve From the Ashes, prvním větším přídavku pro české RPG Kingdom Come: Deliverance, se postaráte o obnovu zuboženého sídla a ještě si za to odnesete pořádné všimné.
The Banner Saga 3
The Banner Saga 3 – recenze
Jedna skupina se schovává za proděravělými městskými hradbami obklopenými nepřátelskou armádou a hladovou temnotou. Druhá se do řečené temnoty vrhá po hlavě, chráněná jen skromným kruhem světla. Situace pro ani jednu z družinek nevypadá zrovna nadějně. Spíš se pohybuje někde mezi beznadějí a zoufalstvím. Ale k tomu The Banner Saga celou dobu směřovala, a její třetí díl vás rozhodně nezklame tím, že by byl ke svým hrdinům moc mírný. Varování: bude se tu umírat.
WoW_Battle_for_Azeroth_Sylvanas_tif_jpgcopy
World of Warcraft: Battle for Azeroth - dojmy z bety
Šťastná sedmička. Právě tohle pořadové číslo připadá na další z řady datadisků pro, zdá se, nesmrtelný World of Warcraft, který odchoval celou generaci hráčů MMO her. Své nejlepší období má za sebou, ale ještě po čtrnácti letech na trhu dokáže oslovovat hráče a přivádět nové. Nalijme si proto hned na začátek pořádný pandarenský pohár piva. Revoluce se nekoná ani letos, ale stále je o co stát. Datadisk Battle for Azeroth vypadá po desítkách hodin v betě dobře.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Hardware

Novinky

Fallout 76
V říjnové betě zjistíte, jak funguje přežívání s více lidmi ve Fallout 76
Necelé tři měsíce zbývají do vydání mnohými očekávaného, mnohými obávaného pokračování série Fallout s přízviskem 76. Ve světě, kde singleplayerové zážitky ustupují těm multiplayerovým, platil Fallout za jasnou hvězdu na obloze plné rychle vyhasínajícího braku, ale i tato nehynoucí značka se rozhodla vyzkoušet úplně nové vody pro více hráčů. Zhruba měsíc před vydáním se dozvíte, jestli se experiment od Bethesdy povedl.
Jaina Proudmoore Battle for Azeroth
Ve skvělém filmečku k Battle for Azeroth se Jaina Proudmoore chystá zabíjet
Vím, že to není moc objevná informace, ale Blizzard umí dělat videa jako nikdo druhý. Nejnovějším důkazem – jako by ho někdo potřeboval – je úžasně mrazivý klip v hlavní roli s Jainou Proudmoore. Jde o první ze série tří videí Warbringers představující ženy, které brzo vženou World of Warcraft do války. Na královnu Azsharu a Sylvanas Windrunner teprve dojde, ale Jaina vám nažene husí kůži už teď.
Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain
Nečekaný update do Metal Gear Solid V vám umožní hrát za spoře oděnou Quiet
Herní portfolio Konami už dávno není, co bývalo, Metal Gear Survive se moc nechytl, a ani toho Bombermana nemůžete remakeovat do nekonečna. V Konami ale nezapomínají na klenot z roku 2015 a jednu z mála her, které jsme na Games dali absolutní hodnocení: Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, na kterém, možná trochu s podivem, pořád někdo pracuje. Výsledkem je nový update, kde můžete hrát za Quiet.
No Man's Sky
Update Next s multiplayerem pro No Man’s Sky je venku
Hello Games si dali načas a vydání nejnovějšího patche o pár hodin posunuli, ale na Steamu už ho můžete zuřivě stahovat. K nejdůležitějším změnám, které shrnoval Adam ve svém článku minulý týden, patří multiplayer a možnost přepínat na kameru z pohledu třetí osoby, ale není to zdaleka všechno, co Next nabídne.
xbox-one-x-surge-protector-hd-wallpapers-7680x4320
Spekulace: MS chce příští generaci vykopnout se dvěma Xboxy, ten levnější bude hry streamovat
Microsoft se už připravuje na příští generaci konzolí. To víme oficiálně, na E3 se tím pochlubil šéf herní divize MS, sám Phil Spencer. Co ale nevíme, je to, jak bude příští generace vypadat. Teď začínají kolovat spekulace, že Microsoft to celé vykopne jako první už za dva roky, a to ne s jednou, ale hned dvěma konzolemi.
Steel Division 2
Pokračování výborné strategie Steel Division se přesouvá na východní frontu
Loni se váleční stratégové a milovníci druhé světové války dočkali dalšího kvalitního kousku od Eugen Systems. Vašek dal Steel Division: Normandy 44 v recenzi devítku a pochvaluje si v ní vyváženost mezi zpracováním reality a celkovou zábavností. Nová strategie od zkušených Francouzů (série Act of War a Wargame) se zjevně zalíbila spoustě hráčů, protože studio i přes interní problémy oznamuje pokračování s prostým názvem Steel Division 2.
V-Rally 4
V-Rally 4 předvádí závody do vrchu i z kopce, v písku i sněhu
Letos se po opravdu dlouhé době vrátí stará závodní značka V-Rally. Její předchozí tři díly sice nepatřily ke špice žánru, ale sranda s nimi byla. Čtvrtý díl se nehodlá příliš vzdalovat svému rodokmenu, jak jsem zjistil na vlastní pěst na E3. V-Rally 4 ve mně zanechalo rozporuplné dojmy – potěší nabídka vozů, tratí a disciplín, ale jízdní model v některých z nich to vyloženě přehání s arkádovostí. Nové video vám představí disciplíny Rally a Hillclimb.
Hellblade
Láká vás pohlcující výlet do severského pekla? Hellblade vyjde pro VR
Příznivců virtuální reality stále není tolik, aby na ni vývojáři cílili s vidinou závratných výdělků. Samozřejmě se najdou výjimky (Beat Saber), ale sami tvůrci ze studia Ninja Theory si nedělají velké iluze s titulem Hellblade: Senua’s Sacrifice VR Edition. Jde spíš o průzkum trhu, a proto bude zdarma pro všechny majitele původní hry.
Control
Tvůrci střílečky Control se rozpovídali o kontrole snad úplně všeho
Minule jsme se v prvním vývojářském deníčku dozvěděli něco málo o příběhovém pozadí připravované akční hry Control, tentokrát se podíváme trochu víc na hratelnost. Nicméně nečekejte záplavu novinek. V upovídaném videu toho zazní opravdu hodně, ale jak už bývá v těchto prvních deníčcích zvykem, nic moc zásadního z tvůrců nakonec nevypadne.
dims
EA spustí své prémiové předplatné Origin Access Premier 30. července
Origin Access Premier byla jedna z mála zajímavých věcí na letošní tiskové konferenci EA na E3. Origin se může už nějakou dobu pochlubit předplatným Access, ze kterého teď bude Basic za 4 eura měsíčně. A už za pár dnů, konkrétně 30. července, spustí EA svůj nový program: Origin Access Premier, díky kterému se za 15 eur měsíčně dostanete ke všem novinkám, a ještě s přednostním přístupem.

Videa

info_JD2307
Nové hry, které vyjdou v tomto týdnu
Letní slunce nevysušuje jen nám známý fyzický svět, ale svým způsobem může i za sucho na poli her. Ale i v této nepříznivé době vychází slibné kousky, které tentokrát zastupuje na pohled krásný, příběhově závěrečný díl jedné ságy s prapory. Nostalgikové mohou zavzpomínat na modrého panáka bez bodlin, nespavci se projdou svými sny a nebojsové to nandají zombiím ve vesmíru. Více už v dalším videu od Honzy Vondráška.
gamesplay
GamesPlay – hrajeme novou českou survival akci Vigor
Jedno z překvapivých oznámení letošní E3 přišlo z českých luhů a hájů. Studio Bohemia Interactive oznámilo svoji novou survival akci Vigor, což není ani DayZ, ani Arma, ani PUBG. Částečně si od každého může brát trošku, ale především má svoji vlastní hlavu. A my si na ni v dnešním gamesplayi posvítíme.
fc384
Fight Club #384: Fandovský klub
V naší pražské redakci panuje dusná atmosféra, která však více souvisí s počasím než stavem našich myslí. I přesto se jako každou středu sejdeme v podcastu, tentokrát s pořadovým číslem 384, abychom rokovali o aktuálních událostech na poli her, nikoliv klimatu.
RETROJura
Retro GamesPlay – hrajeme tycoon Jurassic Park: Operation Genesis
Jurský svět: Zánik říše šel sice do kin teprve nedávno, ale hry a filmy s tematikou dinosaurů jsou tu odjakživa. Dnes se podíváme na zoubek budovatelské strategii Jurassic Park: Operation Genesis z roku 2003, kde si, podobně jako v Jurassic World Evolution, stavíte vlastní zábavní park. Nehraje se v něm sice blackjack, ani tam nejsou prostitutky, zato dinosaury se to v něm jen hemží.
gamesplay
GamesPlay – hrajeme zábavný mód Draft v Magic: The Gathering Arena a rozdáváme klíče
„Co se děje?“ ptá se samo sebe diváctvo, když spatří název dnešního GamesPlaye. „Jak je možné, že se opakuje historie? Vždyť Magic: The Gathering Arena už kluci jednou hráli!“ Máte pravdu, hráli, ale zaprvé, magiků není nikdy dost, a zadruhé, Arena od minule ušla pořádný kus cesty. Společně se podíváme na skvělý mód Draft, a ještě vám do chatu přihodíme nějaké klíče do uzavřené bety.

Nejnovější články