To nejlepší z Games.cz - konec prázdnin, začátek sezóny
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - konec prázdnin, začátek sezóny

2. 9. 2018 16:55 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Srpen nám končí a spolu s ním i prázdniny a dovolené. Zároveň s tím také pomalu končí i částečný dovolenkový režim Games. Všichni se pomalu vracíme na svá redakční místa a začínáme přemýšlet a připravovat věci, kterými si vás budeme v posledních měsících roku jenom hýčkat. Chystáme hned několik novinek a možná se konečně dostane i na ten dlouho slibovaný Longplay… Ještě předtím ale můžete dočítat věci z Gamescomu, sledovat naše videa a vůbec s námi trávit virtuálně čas.

Recenze

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Gamescom

Devil May Cry 5
Devil May Cry 5 - dojmy z hraní divoké rubačky
Jestliže se Capcom vyhýbá rizikům v případě remaku Resident Evil 2 jako čert kříži, platí to stejné i pro Devil May Cry 5. Ten vypadá k světu, ale podobně inovativní návrat jako třeba v případě God of War od něj nečekejte. Mezi čtyřkou a pětkou sice uplynulo deset let, od (výborného) levobočka DMC pět let. Pátý Devil May Cry sice inovuje a zajeté pořádky mění, ovšem pouze v rámci dávno vytyčených mantinelů.
Super Smash Bros. Ultimate
Nintendo na Gamescomu: zahráli jsme si Super Mario Party, Pokémony i Super Smash Bros. Ultimate
Na Gamescomu nemohlo chybět ani Nintendo, které si s sebou z Japonska přivezlo hned několik titulů v čele se Super Smash Bros. Ultimate, asi největší exkluzivitou na Switch letošního roku. Bojovka s možná až příliš velkým počtem hrdinů ale nebyla na stánku Nintenda tím jediným žádaným artiklem.
Assassin's Creed Odyssey
Boj s Medúzou v Assassin’s Creed Odyssey není jen o vyhýbání se pohledu - dojmy z hraní
Není zrovna obvyklé, aby vás vývojáři na výstavách svrhli ze skály jako nepodařené spartské děťátko, respektive že by ukazovali demo z konce hry a nechali ho pěkně těžké, bez berliček, s kterými by ho dohrála i nevyspalá novinářka zvyklá na konkurenční gamepad. Ubisoft se ale aspoň v tomhle historických faktů drží, takže ráno neráno, ovladač neovladač, jáma smrti v Assassin's Creed Odyssey vás očekává.
Twin Mirror
Twin Mirror - dojmy z hraní nové adventury od tvůrců Life is Strange
Psychologických thrillerů, obzvláště v kvalitním a řádně rozmáchlém zpracování, není nikdy dost. Twin Mirror mají navíc na svědomí vývojáři z Dontnod (Remember Me, Life is Strange, Vampyr), což je samo o sobě důvod nastražit oči i uši a dávat pozor. Podobně jako Life is Strange, bude i Twin Mirror epizodická adventura. Na rozdíl od Life is Strange stihne svůj příběh odvyprávět napříč třemi epizodami.
Anno
Anno 1800 – dojmy z hraní budovatelské strategie
Budovatelská série Anno existuje přes dvacet let a v posledních dvou dílech vykreslovala fantazie o městech budoucnosti, aby se s nejnovějším přírůstkem vrátila do století páry a průmyslové revoluce. V tom vás nechá z malé farmářské osady expandovat v kvetoucí kulturní metropoli, budete to ale muset vzít přes těžký průmysl, uhlí a ocel. A možná dojde i na zaoceánské expedice.
Dying Light: Bad Blood
Dying Light: Bad Blood – dojmy z hraní zombie battle royale
„Tohle není jen tak obyčejný battle royale, tohle je brutal royale!“ skanduje přehnaně akční vývojář z polského Techlandu a já ho podezírám, že pokud není na kokainu, tak si před prezentací aspoň střelil gram kofeinu přímo do žíly. „Těšíte se?!“ útočí na poklimbávající herní novináře, protože máme středu večer a pro většinu z nich je Dying Light: Bad Blood na Gamescomu poslední prezentace dne, kdy už se nikomu nechce dávat pozor. „Ale to by byla chyba!“

Hardware

Novinky

ss_b1385f185d7073294411759bf59a3e29b3dcb271.1920x1080
Just Survive to nepřežila: odnož H1Z1 vývojáři zavřou letos v říjnu
Just Survive nedostála svému jménu a skončí. Tvůrci ze studia Daybreak oznámili, že 24. října svoji survival akci definitivně zaříznou. Důvod je přitom prostý: kvůli příliš malému počtu hráčů je další vývoj, podpora, a dokonce jenom samotný chod hry pro vývoje dle jejich slov „neudržitelný“.
World_of_Warcraft_Battle_for_Azeroth_The_Horde
World of Warcraft láme rekordy i po 14 letech: Battle for Azeroth je nejprodávanější datadisk
Mysleli jste, že World of Warcraft už mele z posledního? Blizzard sice už nějakou dobu nereportuje čísla pravidelných aktivních hráčů, ale čas od času nám připomene, že WoWko je pořád masivní kolos, který známky stáří nevykazuje. Důkazem toho je i čerstvě vydaný datadisk Battle for Azeroth, který se stal tím nejrychleji prodávaným a zároveň jde i o jednu z nejrychleji prodávaných PC her vůbec.
Cyberpunk 2077
Podívejte se na třičtvrtěhodinové demo z Cyberpunk 2077
To, o čem psala do detailu Šárka, si můžete prohlédnout na vlastní oči. CD Projekt ukázal své kompletní demo Cyberpunk 2077, které předváděl na Gamescomu a v trochu obměněné podobě na E3, a že se je nač dívat. Popravdě řečeno, čekal jsem hodně, ale tohle je ještě o úroveň výš a všechny mé nenaplněné sny o komplexní kyberpunkové hře, která se posune nad limity Deus Ex, se možná naplní. Ostatně, na svém twiterovém účtu se nadšením utrhl ze řetězu i David Goldfarb, někdejší šéf vývoje Battlefieldu 3 a Bad Company 2. Z řady extatických výkřiků stojí za vypíchnutí poznámka, že je to první FPS CD Projektu a výsledek je z hlediska pocitu ze střelby skvělý.
Ashen
Ashen se inspiruje u Dark Souls, ale promění ostatní hráče v chytrá NPC
Soubojový systém jako z Dark Souls, prozkoumávání stylizovaného otevřeného světa a pasivní kooperativní multiplayer podobný tomu z Journey. Akční RPG Ashen se chce zaměřit na formování vztahů, přátelství a důvěry skrz spolupráci, což ukazuje i v jedenáctiminutovém videu z letošního Gamescomu.
Into the Breach
Na Switch míří Bastion, Transistor, Into the Breach, Hyper Light Drifter a další indie pecky
Nintendo se ve vyjádření k vlažným reakcím na jejich údajně „slabou prezentaci na E3“ nechalo slyšet, že v na E3 svůj kompletní katalog her na letošní rok neodhalili. A měli pravdu. Ještě před Gamescomem oznámili společně s Blizzardem Diablo III: Eternal Collection a teď máme za sebou nový Nintendo Direct zaměřený na další várku tzv. Nindies, tedy indie her vycházejících na Switch.
DayZ (standalone)
Český survival DayZ vychází v programu Game Preview na Xbox One
DayZ se pomalu ale jistě blíží k cílové rovince. Vývojáři z Bohemia Interactive teď překonali další velký milník, když hru vydali na Xbox One. Zatím samozřejmě jen v rámci Xbox Game Preview, tedy tamního ekvivalentu pro předběžný přístup známý ze Steamu.
Two Point Hospital
Dnes vychází Two Point Hospital, duchovní nástupce Theme Hospital
Theme Hospital je pořád na GOG a je pořád výborná. Nicméně i ta sebevětší klasika se svého duchovního nástupce dříve či později dočká a vypadá to, že právě vycházející Two Point Hospital by mohla být důstojným nástupcem klasiky od Bullfrogu.
Battlefield V
Battlefield V posouvá datum vydání o měsíc
Přestože Battlefield V získal na E3 i na Gamescomu cenu výstavy za nejlepší multiplayer, za svým klasickým podzimním rivalem Call of Duty: Black Ops 4 letos v předobjednávkách zaostává o více než 85 %. I kvůli tomu se EA rozhodla zapracovat na poslední chvíli nějaké ty změny z hráčské odezvy a odložit vydání Battlefieldu z druhé světové na listopad.
divinityospout
RPG roku 2017 Divinity: Original Sin II vychází na konzolích
V PC verzi RPG od belgického studia Larian jsem osobně strávila přes stovku hodin. Divinity: Original Sin II má výborný příběh, skvěle napsané postavy, geniální soubojový systém a vůbec všechno, co od klenotu tohoto žánru očekáváte. S dneškem přichází tenhle brilantní zážitek i na Xbox One a PlayStation 4 ve vylepšené Definitive Edition. Tedy, jak vylepšit něco, co je vlastně skoro dokonalé?

Videa

info_JD (2)
Nové hry, které vyjdou v tomto týdnu
Poslední srpnový týden už se nese ve znamení přicházející bouře. Tedy podzimní cunami titulů, která jako obvykle začíná nabírat sílu v září. Takže se můžete těšit na nemocniční simulaci, populární fotbálek, akční RPG a nebo kooperační střílečku. Co vše se tento týden chystá vám ve videu ukáže a hlasem doprovodí Honza Vondrášek.
gamesplay_forgedbattalion
Čtenářský GamesPlay - hrajeme realtime strategii Forged Battalion
Team 17 má jako vydavatel velice pestré portfolio a kupodivu do něj patří i Forged Battalion. Realtime strategie, která vyšla teprve před dvěma týdny. Hra se snaží zaujmout především modifikováním všeho možného, od jednotek, přes základnu, až po super zbraně.
fc389
Fight Club #389: Kolínský klub
Hlavní téma podcastu Fight Club, jehož pořadové číslo se už pomalu blíží kulaté čtyřstovce, nemůže být nic jiného než Gamescom. Ten se konal minulý týden v německém Kolíně nad Rýnem a my jsme byli u toho. Dojmy z výstavy, jednotlivých stánků, her a prezentací vám zprostředovali Adam a Šárka, zatímco Aleš a Pavel ke všemu přidají své postřehy. Nebylo to ale celé jenom o Gamescomu – těsně před ním se odehrával i Devcom, vývojářská konference zaměřená spíše na tvorbu her a věci kolem ní.
RETROshenmue
Retro GamesPlay - hrajeme kultovní Shenmue I + II
Na svoji dobu (rok 1999) ambiciózní akční adventura Shenmue oslovila nejednoho hráče asijských her a nejen těch. Shenmue bylo jako zjevení, ovšem také zatraceně drahé zjevení, a proto není divu, že jsme vývoj třetího dílu čekali tolik let a na jeho vydání pořád ještě čekáme.

Nejnovější články