RPG roku 2017 Divinity: Original Sin II vychází na konzolích
zdroj: tisková zpráva

RPG roku 2017 Divinity: Original Sin II vychází na konzolích

31. 8. 2018 10:22 | Video | autor: Šárka Tmějová |

V PC verzi RPG od belgického studia Larian jsem osobně strávila přes stovku hodin. Divinity: Original Sin II má výborný příběh, skvěle napsané postavy, geniální soubojový systém a vůbec všechno, co od klenotu tohoto žánru očekáváte. S dneškem přichází tenhle brilantní zážitek i na Xbox One a PlayStation 4 ve vylepšené Definitive Edition. Tedy, jak vylepšit něco, co je vlastně skoro dokonalé?

Primárně se Divinity: Original Sin II dočká upraveného ovládání, ale s tím mají Lariani zkušenosti už od jedničky, která se gamepadové konverze rok po vydání dovolala také. S podporou výkonnějších konzolí přichází také 4K rozlišení a HDR prvky, samozřejmě jen pokud máte dostatečně schopnou televizi.

PC verze podporovala lokální i online kooperaci čtyř hráčů, ovšem na split screen dostanete maximálně dva z nich. Gaučový coop si můžete užít i u konzolové verze, na druhou stranu je to ten druh spolupráce, kde bych vedle spoluhráče možná úplně sedět nechtěla. Ale tu možnost máte.

zdroj: Archiv

Kromě technických záležitostí v Definitive Edition kupodivu dojde i na příběh. Závěrečný třetí akt prý vývojáři kompletně přepsali a nakolik rozsáhlé změny jsou, to popravdě zajímá i mě. Možná natolik, že zvažuji návrat do Rivellonu, byť jsem se svým koncem byla loni vcelku spokojená.

Konzolová verze Divinity: Original Sin II navíc minulý týden na Gamescomu získala ocenění za nejlepší RPG výstavy, takže se nedá čekat, že by v nejbližší době na poli hraní na hrdiny vyšlo něco lepšího. Zvlášť na PlayStation 4 a Xbox One, kde už je v tuto chvíli hra k dispozici.

Nejnovější články