Syndicate má hollywoodské dabéry - Roxanu a Agamemnóna
zdroj: tisková zpráva

Syndicate má hollywoodské dabéry - Roxanu a Agamemnóna

10. 2. 2012 16:31 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Od Syndicate si slibujeme mnoho. Dobře vykreslený svět budoucnosti a tu správnou míru...

Od Syndicate si slibujeme mnoho. Dobře vykreslený svět budoucnosti a tu správnou míru cyberpunku. Dobrou akci a to i v rámci multiplayeru. A nakonec i to, že určitě nepůjde o Deus Ex: Human Revolution. Nu a jak se zdá, můžeme si slibovat i dobrý dabing, protože když už do hry dostanete pár áčkových herců, máte i na to, abyste obstarali dobrý střih, dramaturgii a samozřejmě i kvalitní obsazení dalších rolí.


Každopádně, ve dvou, zřejmě důležitých, rolích se objeví Rosario Dawson a Brian Cox. Půvabná herečka, kterou jste mohli vidět v Alexanderovi Velikém, Sin City a geniálních Clerks 2 namluví Lily Drawl, dravou manažerku EuroCorpu, která v mocenském žebříčku šplhá stále výš. Na druhou stranu její psychika není zrovna nejstabilnější, protože sice pracuje pro syndikát, ale zároveň je členkou odporu proti korporační vládě. Což ji staví před vidinu jisté smrti.

Brian Cox je pak občas nedoceněným černým dělníkem Hollywoodu. Jen výjimečně dostane tenhle Skot hlavní roli, ale pravidelně propůjčuje vedlejším rolím své nezaměnitelné charisma. Objevil se jako generál Stryker v X-Men 2, Agamemnón v Tróji, v poslední době pak třeba ve Zrození Planety opic nebo mile brutálním nízkorozpočtovém Ironclad.

Cox nadabuje Jacka Denhama, muže na pozadí celé korporace EuroCorp, který zastupuje opravdovou sílu za korunním šéfem. A pak je tu Jules Merit, jehož dabuje Michael Wincott, známý jako universální padouch ve spoustě snímků z 90. let. Jules je starší agent, který je mistrem svého oboru a vedl bezpočet ozbrojených operací proti konkurenčnímu podniku Aspari.

Samozřejmě, jde v první řadě o propagaci, nicméně všichni tři uvedení herci mají velmi charakteristické hlasy. Navíc Rosario Dawson několikrát vyjádřila potěšení a uznání nad vývojem herního trhu a hlavně stylu vyprávění, který dle ní vytváří plnohodnotný ekvivalent filmovým velkofilmům. Nu a jako rozhodně ne poslední věc, jíž si můžeme z těchto popisů postav odnést je fakt, že tu někdo věnoval péči hned několika NPC, takže se snad dočkáme i pořádného konspiračního příběhu.

Nejnovější články