Spekulace: Resident Evil 8 ponese podtitul Village, vrátí se v něm Chris Redfield
zdroj: Biohazard Cast

Spekulace: Resident Evil 8 ponese podtitul Village, vrátí se v něm Chris Redfield

7. 4. 2020 16:35 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Neuběhl ani den a máme tu další šeptandu o populární hororové sérii, tentokrát od fanouškovského webu Biohazard Cast, kterému informace poslal anonymní zdroj mailem. Korespondují s těmi včerejšími, a dokonce jsou doplněné o obrázek, v němž Capcom potenciálně předvádí celkem chytrou hru s logem nadcházejícího Resident Evil 8. Tedy pardon, VIII. Village? Na oficiální formát názvu si budete muset ještě počkat.

Ani tenhle díl podle Biohazard Cast nebude ochuzený o ikonického hlavního záporáka, respektive stejně jako v případě Resident Evil 7 o záporačku. Měla by jí být čarodějnice, která podobně jako jedna z Evelininých loutek, Marguerite Baker, umí ovládat hmyz a také disponuje velmi charakteristickým zlověstným smíchem.

Osmička se má podle zdrojů odehrávat na středověkém hradě, který ale má být menší než ten z Resident Evil 4. Zombíci a nepřátelé budou odpovídat zasazení, setkáte se tedy kupříkladu s mrtvolnými rytíři ve zbroji a s meči. Oproti sedmičce má být Resident Evil: Village akčnější.

Co ovšem zůstane stejné, je hlavní hrdina. Ethan se poprvé vydával hledat svou pohřešovanou manželku Miu a události sedmičky ho z pochopitelných důvodů nepřestávají pronásledovat ani po závěrečných titulcích.

Minimálně v hlavě ne – zdroje naznačují, že Resident Evil 8 bude z velké části stát na různých vizích, halucinacích a vzpomínkách. V těch se Ethanovi kromě jeho ženy zjevuje i jejich dítě a také Chris Redfield. Kupodivu ne jako hrdinný agent, ale jako kdosi, kdo se šťastnému manželskému páru vloupal do bytu. Inu, léta likvidace zombíků vás donutí k různým věcem.

Oproti sedmému dílu se prý máme připravit ještě na jednu změnu: Osmička se má jako čtyřka odehrávat v Evropě. Což dává smysl, Američani středověkých hradů mnoho postavit nestihli. Těžko říct, jestli nám má podtitul naznačit, že Capcom o našem kontinentu uvažuje jako o vesnici.

Podle zdroje Biohazard Cast zůstane pohled z vlastních očí, ale třeba o managementu inventáře ještě není tak úplně rozhodnuto. Studio prý testuje jak jeho variantu ze sedmičky, tak i ze čtyřky. Že by si Capcom připravoval assety pro případný remake? Vyloučené není asi nic, vzhledem k dotazníku, který studio rozesílá východoasijským hráčům Resident Evil 3.

Zdroj zprávu uzavírá tím, že původně měl Resident Evil 8: Village vyjít v prvních třech měsících roku 2021, což se nicméně s probíhající epidemií COVID-19 pravděpodobně ještě změní na pozdější datum. Momentálně nemáme možnost, jak si informace ověřit, ale vzhledem k předchozím únikům informací ohledně série, které se ukázaly být pravdivými, jim nejspíš můžete věřit víc než desátému „zaručenému a exkluzivnímu“ článku o GTA VI.

Nejnovější články