Sony prý chystá vlastní VR systém pro PlayStation 4 - Update
zdroj: tisková zpráva

Sony prý chystá vlastní VR systém pro PlayStation 4 - Update

5. 9. 2013 15:45 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Update (5.9.) – Tak nakonec Sony novou přilbu s virtuální realitou na Tokyo Game Show nepředstaví. Serveru CVG to řekl důvěryhodný zdroj, který se vyjádřil v tom smyslu, že nejspíše bude celý VR systém ukázaný až v roce 2014. Původně měla být virtuální výbavička představená už na Gamescomu, ale nakonec z toho sešlo a nyní sešlo i z TGS. Nicméně, pečlivě vybraní vyvolení prý už nějakou verzi viděli na E3 i Gamescomu. Sony zjevně nechce přijít s něčím nedopečeným, tím spíše, že se Oculus Riftu tak daří. Zároveň ale představili nejnovější verzi svého 3D 2x OLED systému HMZ-T3W, takže půjde o něco jiného. HMZ-T3W by se ale měl umět napojit „na herní konzole“, což zní zajímavě. Co to znamená, to Sony sdělí až časem. Bude tam patřit i PS4?

Původní zpráva (3.9.) – Vypadá to, že Oculus Rift bude mít nového, velkého konkurenta. Server CVG přišel s tím, že na Tokyo Game Show chce Sony představit vlastní periferii, která nabídne se správným softwarovým vybavením možnost virtuální reality pro PlayStation 4. Momentálně se prý zvažuje, zda by tento systém měl být koncipován tak, aby rozhodl konzolovou válku. Navíc už před dvěma lety Sony přineslo podobný systém HMZ-T1 (na obrázku).

Kromě CVG přišel i britský Eurogamer s informací, že na Tokyo Game Show bude předvedena „VR“ verze Drive Club. Celé to bude fungovat tak, že si nasadíte na hlavu zmíněný systém, který bude simulovat kabinu automobilu. Koncepčně je celá tahle sranda podobná Oculus Rift a prodávat by se měla samostatně. Tedy pokud doběhne za cílovou pásku.Není náhodou, že by demonstrace měla proběhnout právě na Drive Clubu. Studio Evolution už dříve pracovalo na projektech s 3D projekcí. Celkově je zpráva uvěřitelná, protože Oculus Rift si získává velkou publicitu a celkový koncept virtuální reality je dlouhodobě atraktivním pozlátkem, které jde snadno prodat i většinovému zákazníkovi. Samozřejmě, do samotného vydání případného virtuálního rozhraní je ještě daleko.

Navíc není vyloučené, že Sony nebo Microsoft sáhne po přímé spolupráci s Oculus Riftem. Palmer Luckey, zakladatel společnosti Oculus, tohle sice odmítá, ale ve chvíli, kdy by přišla velká nabídka, nikdy nevíte, co se stane. Zvláště, pokud by to znamenalo rozvoj vašeho projektu...

Tvůrci Oculus Rift prý nyní řeší problém s tím, že některým lidem se dělá při používání přilby špatně. Říká se tomu „simulator sickness“ a jde klasicky o věc individuální. Vývojáři se prý snaží tento efekt minimalizovat, ale obecně, při kvalitním zobrazení virtuální reality se bude těm, kdo jsou náchylní k slabšímu žaludku či bolestem hlavy, prostě dělat hůř. Prý se na to dá časem zvyknout a příznaky se u postižených jedinců zmírňují. Tedy, to bych asi i tu virtuální realitu oželel...

Nejnovější články