SCORE 144 s Deus Ex, HoMM V a Alpha Prime
zdroj: tisková zpráva

SCORE 144 s Deus Ex, HoMM V a Alpha Prime

25. 1. 2006 16:16 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Navzdory současnému suchu se klukům ze SCORE podařilo slušně napěchovat aktuální 144.

news zdroj: tisková zpráva číslo, jež předplatitelé vylovili ze schránek dnes a ti ostatní po něm mohou sáhnout u promrzlých kamelotů od zítřka. Není pochyb, že rozhodujícím závažím na misce vah bude pro mnoho váhajících přiložení RPG Deus Ex (2000, 95%), které lze hrát jak v anglickém originálu, tak s dodatečně nainstalovatelnou (amatérskou, nejde o licenci k covermountu od Cenegy) češtinou. Pokud ho znáte nazpaměť, alternativou je ještě středověká akce Inquisition CZ (2003, 40%) a volně stažitelná RTS S.W.I.N.E. (2001, 90%).

Obálku zdobí artwork z Heroes of Might & Magic V, kterému je uvnitř věnováno hned 5 stran s informacemi z novinářské prezentace v Paříži. Narozdíl od jiných médií vám zde odborník na slovo vzatý - Tukan - poví vše o herních módech, dynamickém systému, jednotlivých městech a třešničkou na dortu je rozhovor s producentem doplněný zhruba desetiminutovou reportáží ve SCORE Live. Tam uvidíte i dvě minuty exkluzivního gameplay videa z chystané české FPS Alpha Prime (prý s překvapivě dobrým enginem a zaměřením na masové publikum) od Black Element Software, o níž pojednávají i dojmy:

    Žádná primitivní vyvražďovačka to tedy věru nebude. Důkazem je třeba i hlavní klíčová vlastnost hry, kterou je hackování. Vzhledem k hi-tech prostředí se kolem vás neustále nachází množství moderních přístrojů a zařízení, počínaje bezpečnostními kamerami přes obranné systémy až po ostřelovací věže, transportní vozidla či obrovské roboty, kteří se pohybují stejně rychle jako hráč. Každou z těchto věcí (a je jich samozřejmě mnohem více) můžete z ovládacího pultu a později i na dálku ovládat - někdy vám to usnadní boj s obzvláště odolným nepřítelem, jindy jednoduše uvolní cestu dál. Není to samozřejmě nic převratného ani originálního, nicméně musíme uznat, že ve hře bude systém podle všeho fungovat na jedničku a ochutí klasickou hratelnost (tedy akci) pořádně pikantním kořením (logickými úkoly a taktikou).

    Zajímavé by mohlo být i používání Hubbardia, které se povaluje různě po celém asteroidu Alpha Prime (což je mimochodem odpověď na otázku, co znamená název hry a kde přesně se odehrává). Pravda, tady už jde ale o hodně otřepanou věc - použitím dávky totiž zpomalíte čas a přichází poměrně standardní bullet-time efekt. Uvidíme, jaký bude mít vliv na hratelnost, v každém případě se to s ním nesmí přehánět, protože má negativní efekt na zdraví... [více o Alpha Prime ve SCORE 144]
Díky hratelným verzím vznikly také preview Godfathera, Battle for Middle-Earth 2 a Commandos: Strike Force. Téma o hitech roku 2006 není pojatý tak, že by se jen suše vyjmenoval seznam her a dodal se k nim povrchní popis. SCORE totiž vypsalo kurzy na úspěch jednotlivých titulů, redaktoři se svěřili se svými tipy nebo obavou z možných odkladů a vše je okořeněno ve stylu Dostihů a sázek. Co se týká recenzí, 144ka ničím nevybočuje z řady - tzn. vyřkla verdikt nad Hammer & Sickle, GODS, X3: Reunion, Gene Troopers, Dynasty Warriors plus předvánočními resty typu Shattered Union, Evil Dead 2 či Stubbs the Zombie. Z dalšího obsahu ještě jmenujme přehled povánočních slev, test DVD vypalovaček, ulehčení hraní World of Warcraft a články o homosexualitě ve hrách či "udělej si sám" o modifikacích.
zdroj: SCORE

jd

Nejnovější články