Blair Fraser z Ironclad vidí real-time strategie jako žánr, který je až po uši v problémech. „Podle mne jsou RTS velmi okrajovým segmentem trhu. Což je nešťastné, protože je miluji, vyrůstal jsem na nich a pracuji na nich. Nebo spíš pracoval. Myslím, že se změnila demografie hráčské skupiny.“ Asi vás napadnou příklady, které mají vyvrátit toto tvrzení, ale ty napadnou i Frasera.
„Company of Heroes možná vydělává a StarCraft II je anomálie. Ale většina RTS her nevydělá pořádné peníze. Je to umírající trh“. Podle Frasera nyní mají šanci jen hry, které se od základního modelu RTS odlišují. Což bylo i Sins of a Solar Empire. „Té hře se stále daří“, vysvětluje Fraser „a je to náš přístup k RTS. Ale už je to odklon od klasické RTS. Jsou tu hry jako je Total War, které od té klasické formule tvorby základny odklonily, protože ta je mrtvá. Je mi smutno, že to říkám, ale je mrtvá“.
A když se podíváme na současnou nabídku RTS, určitě se nedá říct, že by na jeho názoru něco nebylo. Chtělo by to revitalizaci, pomůže třeba Planetary Annihilation?