Sins of a Dark Age nakopne moba žánr dynamickými questy
zdroj: tisková zpráva

Sins of a Dark Age nakopne moba žánr dynamickými questy

30. 1. 2013 12:02 | Preview | autor: Petr Poláček |

Vývojáři z Ironclad Games se z výšin a dálek nekonečného vesmíru nechali přilákat hned dvěma současnými herními trendy zpět na Zem, a tak po sérii populárních vesmírných strategií Sins of a Solar Empire naskočili do free to play a moba vlaku s chystaným titulem Sins of a Dark Age. Když slyším moba, ježí se mi chlupy na zádech, ale momentálně je tato kombinace RTS a aRPG v kurzu, a když to uděláte zdarma hratelné, tak tím automaticky přilákáte pozornost nemalého množství hráčů.

Tvůrci z Ironclad Games si navíc vtyčili za cíl moba žánr trošku rozčeřit prvky, o nichž prohlašují, že jsou nové, ale jelikož moba hry nehraju, nemám páru, jestli tomu tak skutečně je. Jeden z nich se jmenuje Realm Quests a na videu po rozkliku jej s pomocí záběrů z uzavřené bety prezentuje Blair Fraser.

Když tak jeho povídání poslouchám, tak mám dojem, že Ironclad se pokouší do moba naroubovat prvky s klasických onlineovek. Princip Realm Quests totiž spočívá v tom, že se vám během hry dle uvážení AI na pozadí generují questy, které vám mohou přinést výhodu v podobě předmětů, enchantů pro vás a vaše bojovníky, potažmo splněním questu můžete oslabit protivníka.

zdroj: Archiv

Náplň těchto questů asi nebude bůhvíjak propracovaná a jejich příběhové zdůvodnění bude primitivní, ale zmínka o tom, že se třeba budete muset na krátkou chvíli spojit s nepřítelem kvůli zničení obecné hrozby, nebo budete soupeřit s někým o to, kdo daný quest splní rychleji, nezní vůbec špatně. Pokud variant těchto, v zásadě dost generických, questů bude dostatečné množství, aby se neopakoval jeden a ten samý model pořád dokolečka, mohlo by to ve výsledku hratelnost dost zpestřit. Zatím tedy ne natolik, abych o Sins of a Dark Age jevil vážný zájem, ale třeba na vás už to bude fungovat. Pokud ano, tak mrkněte na detailní popis Realm Quests na oficiální homepage.

Nejnovější články