Nicméně to byl film a nyní přichází na řadu renesance herní. Britští Reef Entertainment totiž zakoupili od filmové společnosti StudioCanal práva na značku Rambo a dohodli se na několika hrách, které dle slavného reka vyrobí.
Peter Rezon z Reefu říká: „Jsem velkým fanouškem filmů Sylvestera Stallona a když jsem měl šanci zajistit práva na videohru se značkou Rambo, skočil jsem po ní. Jelikož poslední Rambo uspěl a příští rok přijde Expendables 2, cítíme, že je zde vhodná situace, abychom s touto licencí udělali něco speciálního“. Myšlenka to není nelogická, ostatně teď ve hrách vedou spíše akční hrdinové typu Jasona Bournea či nového Jamese Bonda.
Bude mít ale hra, založená přímo na Rambovi, šanci uspět? To je velmi těžká otázka, protože osmdesátkoví bijci patří spíše k Dukovi a ten se svou nostalgií nedopadl nejlépe. Anebo by mohla přijít adventura s kontroverzním tématem nedostatečného zájmu vlády o své veterány v duchu základní myšlenky prvního Ramba... ale o tom pochybujeme. Nicméně, Reef říká, že chce jít vzhůru na mapě studií a Rambo je prvním krokem na této cestě. „Rambo bude AAA titul na PS3, X360 a PC a zachytí onu drsnou atmosféru, díky níž byly Rambo filmy tak úspěšné“. Počkejme na příští rok, kdy už má první hra vyjít.
Tak vzhůru do fantazírování, jak byste si takového herního Ramba představovali?
4. 8. 2011 18:07 | Téma | autor: Aleš Smutný |
Osmdesátková akce v dnešní době letí, a když už to není nový Rambo, je to alespoň nostalgický kousek Expendables, který potěší všechny fanoušky svalnatých likvidátorů a suchých hlášek.