PUBG přichází s průraznými střelami a dynamickým počasím
zdroj: tisková zpráva

PUBG přichází s průraznými střelami a dynamickým počasím

2. 8. 2018 11:21 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

PlayerUnknown’s Batttlegrounds se dlouhodobě potýká s úbytkem hráčů, kteří houfně přebíhají do free-to-play tábora Fortnite. Bluehole Studio si z nedobrovolné rezignace na post krále žánru battle royale nic moc nedělá, nebo se to alespoň snaží nedat najevo a maká dál. Devatenáctý PC update se nese ve znamení meteorologie a penetrace.

Mobilní telefony v náprsní kapse zachraňují životy, ty ale v PUBG vlastnit nemůžete. Zato vás donedávna mohly zachránit vaše ruce. Pokud vás totiž před posledním updatem někdo zblízka zasáhl do předloktí, které blokovalo nějaké zranitelnější orgány, třeba trup nebo hlavu, hra spočítala poškození pouze za končetinu.

S novým systémem průraznosti střel kulka projde skrz a zasáhne i objekt za ní, takže můžete ostatní trefit do hlavy, i když si ji zrovna chrání rukama. Samozřejmě jen pokud míříte z blízkosti, PUBG si zakládá na určitém stupni realističnosti střel a balistické křivky. Tyhle novinky ovšem neplatí pro nohy ani pro brokovnice, kterým se poškození počítá ještě úplně jinak. Zároveň kulky není možné odrážet samotnými dlaněmi, protože ty nemají vůbec žádné hitboxy. Zatím.

zdroj: Archiv

Další velkou novinkou je dynamické počasí, které má nyní být na Erangelu a Miramaru dílem staré dobré náhody a můžete ho využít ve svůj strategický prospěch. Déšť a hromy zakryjí zvuk kroků a hustá mlha sníží viditelnost, což může být čas od času zajímavé ozvláštnění pravidel.

Kromě dvou hlavních změn přináší devatenáctý update řadu dalších drobností, ať už v možnostech uživatelského rozhraní, optimalizace, nebo oprav bugů. Kompletní seznam můžete číst na příslušném fóru na Steamu.

Je potřeba podotknout, že aktuální patch vychází pouze pro PC, hráči PUBG na Xboxu jsou o pár updatů pozadu. Vývojáři by je časem chtěli srovnat na stejnou úroveň, podporu hraní mezi platformami ale nikdo neslibuje – už kvůli nesporné výhodě míření myší před gamepadem.

Nejnovější články