Příběh Excaliburu nekončí a jede dál
zdroj: tisková zpráva

Příběh Excaliburu nekončí a jede dál

8. 12. 2009 12:12 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Martin Ludvík přiznal, že na restart časopisu nemá peníze. Možná si dříve zahrajete Diablo III.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Znáte to z her sami: po vypálení přesně mířené střely postava odletí, skácí se na zem a vypadá to, že je po ní Pak ale nečekaně vstane z mrtvých a dělá, jako by se vlastně nic nestalo a pokračuje v tupém nabíhání do záhuby. Tento rys chování je nejvíce příznačný zombíkům, ale své reprezentanty má i ve skutečném světě. Třeba takový vydavatel a majitel ochranné známky Excalibur, Martin Ludvík, který podobně ožil už asi podesáté. Po zářijovém uložení Excaliburu k ledu kvůli soustředění se na (nakonec neúspěšně) získání obchodu na pěší zóně v Praze, jeho příběh nekončí a jede dál.

Z nedělního příspěvku na blogu vyplývá, že Martin Ludvík návratu tištěného časopisu stále bezmezně věří a průběžně domýšlí jeho koncept. Jenže navzdory všem dřívějším slibům a proklamacím přiznal, že na něj nyní nemá peníze. Nevíme, jak to chodí na jiných planetách, ale na Zemi obvykle seriózní podnikatelé nejprve seženou peníze a pak teprve něco s velkou pompou ohlašují. Martin Ludvík je však odlišný druh: na investici 2 miliony korun, které návrat Excaliburu podle jeho odhadů vyžaduje, si nejprve musí vydělat z něčeho jiného, což samozřejmě nějakou dobu zabere. Restart Excaliburu se prý proto může odložit až na začátek roku 2011. Nestihne možná rychleji vyjít to Diablo III? :)

    Zatím to vypadá tak, že možná budu muset termín startu posunout, v této chvíli to ale ještě stále není rozhodnuto. Excalibur je životaschopný a potenciálně ziskový projekt, ale vyžaduje poměrně velkou investici cca 2 miliony korun. Problém je v tom, že všechno nemám v hotovosti, ale mnoho peněz jsem nainvestoval do zboží, které mám skladem. Nejdříve musím alespoň část tohoto zboží prodat a pak se mohu pustit do Excaliburu. To byl také důvod, proč jsem pro jistotu určil termín startu Excaliburu až 1. 2. 2010. Plán byl prodat zásoby a menší část získaných peněz použít pro Excalibur. Zatím se mi ale i přes maximální snahu nepodařilo získat do pronájmu obchod na vhodném místě a tak vymýšlím různá alternativní řešení. Je možné, že rychle rozjedu jinou investici o menším rozsahu, než je Excalibur a tím vydělám nezbytné finance pro Excalibur.

    V této chvíli ale ještě není definivně jasné, že start Excaliburu bude posunut. Pokud by ale byl posunut, mohlo by se jednat až o rok, ted o start začátkem roku 2011. Jestliže totiž peníze nyní investuji do jiného projektu, návratnost a tvorba zisku bude nějakou dobu trvat.

    V každém případě ale papírový Excalibur vydávat budu, jde jen o termín startu. Za tu dobu, co Excalibur připravuji, jsem celý projekt rozšířil z původně papírové podoby o internetovou část. V posledních několika měsících jsem projekt dále zdokonalil a nyní to už není jen něco na způsob "slíbil jsem to a tak to musím vydat", ale bude to opravdu něco, co může mít velký potenciál růstu a může to znamenat mnohonásobné zhodnocení investice. Nyní jsem opravdu rád, že ochrannou známku nikdo nekoupil, Excalibur má daleko větší potenciál, než jsem si tehdy myslel.

    Tedy jakmile bude jisté, že start Excaliburu bude posunut, samozřejmě Vám to zde oznámím a omluvím se za můj špatný odhad a nesplněný slib (závazek). Ale můžete si být jisti, že Excalibur bude, a bude ještě lepší, než byl původně zamýšlen... [více informací]
Související články: Rozhovor o obnovení Excaliburu, Návrat Excaliburu uložen k ledu, Osobnosti časopisové scény o šancích Excaliburu, Nový Excalibur bez herních recenzí
zdroj: ExcaliburBlog, vlastní

jd

Nejnovější články