zdroj:
tisková zpráva
Pokud by na to nějaká sázková kancelář vypsala kurzy, možná by mnozí z vás vyhráli. Jiná věc je, že by na tom tipující tolik nevydělali, protože kurz na nerealizaci Excaliburu se postupně zhoršoval. Začalo to aukcí ochranné známky, kam nikdo nepřihodil, pokračovalo to několikaměsíční neaktualizací blogu až po delší výpadek provozu celého webu ExcaliburBlog.cz, čehož si ani jeho majitel sám nevšiml. Nyní se tam objevil příspěvek Martina Ludvíka s titulkem Změna přístupu, v němž nepřímo přiznává, že dřívější plán na rychlé vzkříšení tohoto časopisu uložil k ledu:
-
"Protože se přípravy na znovuobnovení Excaliburu téměř nehýbaly, změnil jsem přístup. Mám spoustu jiných projektů a původně jsem se rozhodl vyčlenit Excaliburu 2 hodiny denně. To ale nefungovalo, neboť jsem měl myšlenky často u naléhavějších projektů a Excalibur jsem odbýval a odsouval na později. Ověřil jsem si, že je lepší mít jeden cíl a tomu se věnovat naplno. Proto jsem se rozhodl pro změnu a věnuji se postupně ostatním projektům a na Excalibur se vrhnu později s maximálním soustředěním a silou. Ale i tak na Excaliburu podvědomě pracuji a to v souvislosti s dalšími projekty, z nichž některé s ním mají společné rysy.
Je jasné, že krize a pokles HDP se odráží nejen na nižší poptávce po věcech zbytných (a tedy i po časopisech), ale také je obrovský propad inzerce včetně inzerce v TV Nova. Excalibur to tedy bude mít s inzercí jakožto reálně nový titul na trhu extrémně obtížné. Navíc veškeré případné příjmy z inzerce půjdou zpět na propagaci Excaliburu. Zásadní tedy bude prodejní úspěch, který musí být alespoň takový, aby příjmy z prodeje Excaliburu pokryly veškeré náklady... [více]
Jaký měl návrat Excaliburu původně být, čtěte v našem dubnovém rozhovoru.