Peter Moore: „Digitální distribuce EA do tří let předčí tu klasickou“
zdroj: tisková zpráva

Peter Moore: „Digitální distribuce EA do tří let předčí tu klasickou“

13. 8. 2012 12:44 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Možná to není tak šokující, vzhledem k tomu, jaký boom zažívá digitální distribuce.

Ale vzhledem k tomu, že zrovna my jsme ještě pořád milovníky krabiček, možná stojí za to zopakovat, co si mnoho společností nejen myslí, ale počítá s tím do budoucna. Peter Moore z Electronic Arts to tedy zopakoval v rozhovoru pro Reuters, který vznikl v kontextu blížícího se GamesComu.


„Jednou dojdeme do bodu, a já myslím, že to bude tak za dva až tři roky, kdy budeme moci říci, že vyděláváme víc z digitální distribuce, než z pevných médií. Je jasné, že tenhle moment není daleko“, říká Moore. Ostatně, potvrzují to i navyšující se zisky z digitálních služeb Electronic Arts, které za dvanáct měsíců stouply na 1,3 miliardy dolarů.

Projekce k březnu 2013 ukazují, že EA by měla vydělat z digitálních služeb 1,7 miliardy dolarů a pevná média by měla přinést 2,6 miliardy dolaru. Samozřejmě je třeba říci, že do digitální distribuce se řadí i zisky z free-to-play her a freemium plateb v rámci sociálních a mobilních her. Což ale nemění nic na tom, že prostě dnešní hráč chce velmi často hru mít hned a nečekat na pošťáka, či se hnát do obchodu. Samozřejmě se to netýká jen Electronic Arts, stačí se podívat na Steam a není třeba nic dodávat. Digitální distribuce je prostě na vzestupu, kam se jen podíváte.

Je to tedy konec krabiček? Podle Moora určitě ne. „Nikdy neopustíme pevná média. Dokud zde budou spotřebitelé, kteří si budou chtít kupovat něco na discích, my jim to budeme poskytovat“. Možná, že se časem posunou krabičky jen do pozice pěkných limitovaných edic, ale co na tom? Vždyť ti, kteří mají rádi krabičky se nebudou za pěknou, načančanou limitku zlobit. Ale to je hudba budoucnosti, zatím se bavíme jen o tom, kdy se váhy převáží na stranu digitální distribuce.

Nejnovější články