Nemůžete se dostat z výtahu v Talos Principle? Tak to jste piráti
zdroj: tisková zpráva

Nemůžete se dostat z výtahu v Talos Principle? Tak to jste piráti

5. 1. 2015 11:17 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Vždycky musím ocenit kreativní boj s pirátstvím, který některé tvůrčí týmy aplikují. Chorvatský Croteam dostál své pověsti a past na piráty zakomponoval i do své výborné (viz recenze) logické hry The Talos Principle. Pokud visíte ve výtahu a nemůžete se z něj dostat, asi byste si měli hru koupit, nebo rezignovat na její dohrání, protože Croteam vás odhalil jako zloděje.

Na veselý trik se samozřejmě přišlo z diskusního fóra na Steamu, kde se objevily žádosti o pomoc s nepohyblivým výtahem. Vývojáři mají na triku podobný kousek v Serious Sam 3, kde piráty opakovaně masakroval nezničitelný obrovský štír (psali jsme zde). A jelikož The Talos Principle je čistě logická hra bez akce, past je tentokrát poněkud pasivnější, ale o to více frustrující.

Croteam se k záměrné pasti na piráty, nevyjádřil, ale na oficiálním Twitteru retweetuje články, které se o situaci zmiňují - tuším, že s potutelným úsměvem a pocitem dobře odvedené práce. Jen houšť a větší kapky.

Nejde ale samozřejmě o ojedinělý případ. Kupříkladu české RPG Numen: Contest of Heroes od Cinemaxu mělo záludnou čarodějnici Misaricu, která vás v případě, že jste piráti, odmítla proměnit z pavoučí podoby, a mile vám to i sdělila. Rocksteady zase vložili do Batman: Arkham Asylum „chybku,“ která znemožnila použití Batmanova pláště pro plachtění, bez něhož ale nešlo hru dohrát.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články