Multiplayer pro Cyberpunk 2077 je menším projektem, s monetizací chtějí být vývojáři opatrní
zdroj: tisková zpráva

Multiplayer pro Cyberpunk 2077 je menším projektem, s monetizací chtějí být vývojáři opatrní

25. 11. 2019 14:50 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

CD Projekt již před několika lety nastínil, že u Cyberpunku 2077 nevylučuje multiplayerový mód. Nějaké detaily o něm sdělil už před časem – například ten, že rozhodně nedorazí spolu s celou hrou příští rok v dubnu, ale až v rámci určité podpory po vydání. S tím souvisí i nová informace, že půjde o projekt o poznání menší, který se opravdu nachází na počátku vývoje, což ponechává prostor pro experimenty.

Za CD Projekt RED v hovoru pro investory za 3. kvartál 2019 hovořil jeho šéf Adam Kiciński. Kromě toho, že si pochvaloval prodeje Zaklínače 3 na Switchi, přišel na přetřes i výhled do budoucnosti. Zástupce švýcarské investiční banky Credit Suisse se totiž zeptal, jestli v případě multiplayerového Cyberpunku mohou očekávat free-to-play model, nebo nějaký jiný.

„Pokud jde o zpeněžení multiplayerového Cyberpunku, v současné době si myslíme, že je příliš brzy na odhalení jakýchkoli podrobností. Projekt je v rané fázi vývoje a neustále experimentujeme – koneckonců, je to naše první multiplayerová hra.“

zdroj: CD Projekt RED

„Zkoumáme různé možnosti a teď není správný čas vynášet nějaké závěry, ale můžu vás ubezpečit, že nechceme porušit naši politiku ‚smlouvy s hráči‘. Monetizace bude smysluplná a postaráme se o to, aby hráči – jako vždy – dostali kvalitní produkt za svoje utracené peníze,“ vyjádřil se Kiciński a odpovídá to informacím ze září, podle kterých vývoj multiplayeru teprve startuje a dorazí do Cyberpunku 2077 nejdřív poté, co CD Projekt vydá všechna singleplayerová DLC.

Produkce Cyberpunku 2077 se zároveň dostala do své nejintenzivnější fáze, pracuje se už i na konkrétních lokalizacích včetně dabingu. S počty předobjednávek jsou prý v CD Projektu také spokojení, ale pro prodejní úspěchy bude samozřejmě rozhodující až období bezprostředně po vydání.

Pro futuristické RPG stejně jako v případě Zaklínače 3 platí, že nebude mít žádné předobjednávkové bonusy, protože v CD Projektu chtějí, aby byl pro všechny zážitek stejný. V minulosti se negativně vyjádřili i k mikrotransakcím, dá se tedy předpokládat, že multiplayer Cyberpunku 2077 se bez nich také obejde.

I tak je ale hudbou daleké budoucnosti, na rozdíl od singleplayeru, který vychází 16. dubna 2020, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One. S verzí pro streamovací službu Google Stadia se stále počítá, oproti ostatním nicméně dorazí později.

Nejnovější články