Možná úskalí filmové adaptace Devil May Cry
zdroj: tisková zpráva

Možná úskalí filmové adaptace Devil May Cry

1. 3. 2011 11:47 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Byl to skoro div, že se kolem Danta, tedy hrdiny vynikající akční série Devil May Cry, nestrhla filmově adaptační bouřka dříve.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Nyní práva na zfilmování zakoupila od Capcomu produkční společnost Screen Gems, která patří pod produkční divizi Sony. Screen Gems nejsou v oblasti adaptací her žádní nováčci, pod jejich dohledem vznikly všechny Resident Evil filmy. A tady by právě mohl nastat problém. Pokud odhlédneme od samotné věrnosti adaptace k předloze (která je u Resident Evilů prakticky nulová), Screen Gems platí za společnost, která chce vždy za málo peněz zahrát co nejvíce muziky.

Znamená to, že klíčová bude volba režiséra. Ten si totiž nebude moci nadiktovat potřebný rozpočet, ale dostane spíše menší částku, kterou bude mít za úkol znásobit. Jak to dopadne, to je ve hvězdách. Pokud se podíváme na předchozí filmy od Screen Gems, dobře dopadl třeba třetí Resident Evil, třetí Underworld nebo slušná romantika Milý Johne. To vše byly snímky, které vytvořil režisér s vizí a schopností vyrovnat se s omezeným rozpočtem. Na druhou stranu ale straší projekty jako Legie, nadějná a nezvládnutá Ultraviolet anebo i čtvrtý Resident Evil, který byl testovacím kalkulem, zda 3D verze zaplatí i nákladnější produkci. Píše se ale už scénář a je to zpráva znovu nejasná.

Platí, že Screen Gems nechají snímek natočit, byť by bylo od začátku jasné, že z toho nakonec vyjde průšvih. Takže musíme čekat na jméno režiséra a to se dozvíme asi až po dopsání scénáře, který dostal do ruky Kyle Ward. Ten teprve čeká na svůj první velký film (bude jím akční Fiasco Heights) a píše i scénář k filmovému zpracování Kane & Lynch. Podtrženo sečteno, nečekejte výpravný snímek s hvězdnými jmény. Neznamená to ovšem, že na konci z toho nemůže vyjít dobrý film.

Nejnovější články