Měsíc březen sNESe album Double Dragon
zdroj: tisková zpráva

Měsíc březen sNESe album Double Dragon

26. 2. 2012 14:01 | Téma | autor: Marek Král |

Od zpěvačky skládající hold Skyrimu se odpíchneme, abychom se opět přicucli k hudebnímu žánru chiptune. Pokud si ještě vzpomenete na článek LIVE | Pause: chiptunový portál pro labužníky a pokud od té doby valíte do uší onu specifickou a výraznou videoherní vlnu, pak by vám následující jméno mělo připadat přinejmenším povědomé. A vy, co o chiptune slyšíte poprvé v životě, své uši také nastražte – možná půjde o vaši první propustku do říše upípaných zvuků a melodií.

zdroj: Archiv

27letý Samuel Ascher-Weiss z New Yorku, v kruzích známější pod přezdívkou Shnabubula, totiž plánuje v březnu vydat NES Jamz album, jež bude obsahovat deset coverů hudebních klenotů konzole NES. Deset hudebních předělávek bude jak kombinací tradičního FamiTrackeru, tak Shnabubulovy živé hry na klavír. Že je Shnabubula šílenec a klavírní virtuóz, to víme již dlouho.

Od roku 2004 přispívá na OverClocked ReMix, kam od té doby nahodil dost netradičních remixů kultovních melodií her jako Metroid (Suite for Violin and Piano, Samus Bubblebath), Castlevania (In the Beginning There Was Jazz, Behold the Winged Cathedral) či Super Mario Bros. (Mario Likes Thorazine). Nikdy však nezapomíná na původní přístup a klavírní klapání stylů jazz, groove, funky a jiných, čímž fanoušky originálních zvukových stop vždycky dostane. Shnabubula skládá takové remixy, jaké nás většinou v souvislosti s danými hrami ani nenapadnou. Na lehké variace kašle – Shnabubula skládá úplně nové kusy. To samé platí o jeho čistě chiptunové tvorbě. Když už si myslíte, že vás nemůže ničím překvapit, on to stejně udělá.

Jenom si, pamětníci Double Dragon, pusťte jeho klavírní verzi Contry. A bacha na explozi hlavy! Shnabubula je prostě génius, a kdyby ničím jiným, tak předělaným 8bitovým albem Milese Davise Kind of Bloop tedy rozhodně! Nezbývá než odkázat na další zdroje a ještě jednou připomenout měsíc březen, kdy vychází jeho nejnovější NES Jamz album. Taky máte NESkonalou radost?

Nejnovější články