Nejlepší bard Skyrimu? Holka z Mexika
zdroj: tisková zpráva

Nejlepší bard Skyrimu? Holka z Mexika

29. 1. 2012 11:30 | Téma | autor: Marek Král |

Fanoušci velkolepé hudby Jeremyho Soula se snad shodují na tom, že se mu soundtrack ke hře The Elder Scrolls V: Skyrim povedl. Fanoušci bardských písní ale zas tak jednotní nejsou: některým připadají výkony bardů ze Starého království toporné, jiným až příšerné, pro další pak zcela v pořádku a zbylí se na nějaké drnkání mohli vykašlat a raději se vydali do hor vybíjet tamní obludy. Následně se k nim však donesl libý zpěv Malukah, a to už sbíhali ze srázů, aby si u praskajícího ohně vychutnávali její hřejivý hlas.

Malukah je dívka ze severozápadního Mexika, jež miluje hudbu a videohry. Aby svou vášeň podepřela titulem, udělala si malý výlet do Bostonu, kde na Berklee College of Music vystudovala dvouobor Music Production & Engineering and Film Scoring. Po návratu se dala dohromady s mexickými nezávislými vývojáři z Alebrije Estudios, již se soustřeďují převážně na mobilní platformy, aby jim vypomáhala s hudbou a dílčími zvuky. Před rokem si začala psát blog, čímž se snažila zahnat závislost na World of Warcraft. Jenomže pak přišel Skyrim…

Je překrásné, jak jsou leckteří hráči světem videoher natolik pohlceni, že je cosi uvnitř samotných žene se daným videohrám odvděčit: jedni režírují machinimy, druzí tvoří mody, třetí zhudebňují a zpívají. Mezi těmi třetími jsou rovněž tací, již svým umem a nadšením převyšují kvality toho, čemu sami skládají poctu. Snad promluvím za všechny, když řeknu, že jediným pravým bardem Skyrimu je Malukah – vše ostatní jsou jen stíny. Další slova jsou zbytečná. Zaposlouchejte se všichni, kdo Malukah ještě neznáte, a až vás omrzí, pusťte si její novější nahrávku Age of Aggression. K MP3 ke stažení a k další hudbě se dostanete přes pár cvaknutí na její stránce.

Nejnovější články