Max Payne 2 a další plány Rockstar Games
zdroj: tisková zpráva

Max Payne 2 a další plány Rockstar Games

28. 4. 2003 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Rockstar Games, jednu z nejlepších divizí vydavatele Take 2 určitě znáte díky slavné sérii Grand Theft Auto.

Grand Theft Auto: Vice City zdroj: tisková zpráva Třetího dílu a Vice City se dosud prodalo dohromady přes 16 milionů kusů, což je dokonce více než prodejnost The Sims se všemi datadisky, a toto číslo se ještě zvětší s ohlášenou konverzí Vice City pro Xbox a GameCube. Právě z této netrpělivě očekávané pecky, která vyjde pro PC už za 2 týdny, máme v naší galerii půltucet čerstvých screenshotů ve vysokém rozlišení 1600x1200.

Ale nejen díky GTA je Take 2 momentálně na koni. Slušný úspěch zaznamenala s 3,5 miliony i third-person akce Max Payne z léta 2001, jejíž druhý díl byl oznámen na loňském E3, ale od té doby jsme o hře neslyšeli. Nyní vyšlo z článku na Yahoo najevo, že Max Payne 2 je chystán až na první polovinu roku 2005, ale ještě dlouho se nic bližšího o náplni hry nedozvíme. Jeffrey Lapin z vedení Take 2 se totiž obává, aby konkurence nezačala jejich nové nápady kopírovat, jako se stalo poslední dobou standardem. Proto raději zvolili taktiku přísného informačního embarga a až teprve pár měsíců před vydáním, když už nehrozí předhonění od konkurence, hodlají prozradit o hře více detailů.

V současné době Rockstar Games pracují na celkem deseti projektech, z nichž jsou však oficiálně oznámené pouze dva a to pravděpodobně jen pro konzole. Prvním z nich je akční hra Manhunt inspirovaná výborným filmem The Fugitive (Uprchlík) s Harrisonem Fordem a vyjít by měla v říjnu. Druhý chystaný titul se má jmenovat The Warriors a bude vycházet rovněž z filmu, tentokrát však z kriminálního drama The Warriors z roku 1979 o bitvě mezi gangy v podsvětí čtvrti Bronx v New Yorku.

jd

Nejnovější články