Dojmy prvního recenzenta v Německu z uznávaného magazínu PCGames zmiňují grafické chyby, špatný pathfiding NPC vojáků a jejich zasekávání, rušivé vyskakování oken s různými chybovými hláškami, nebo chyby v kampani, kvůli kterým se nedají úspěšně splnit některé mise a úkoly. Konkrétně se na diskusních fórech objevuje jeho sestava C2D 3,1 GHz, 3GB RAM a GF8800GTS 512 MB, na které se prý hra cukala, takže snímkování nebylo plynulé. Celkově má být prý hra v tomto stavu v době vydání v Německu prakticky nehratelná.

poslední obrázky
To by nahrávalo mým dojmům z preview-verze hry, kdy jsem nacházel mnoho bugů a chyb prakticky na každém kroku, včetně takových, které trápily už i předchozí hry od stejného tvůrce (info). Zástupci BIS na kritiku německé finální verze kontrují vyjádřením, že symptomy ukazují na chybu redaktorů, kdy recenzenti PCGames prý nechali na disku starou preview-verzi a do toho nainstalovali tu novou prodávanou. Při pokusu o nahrání pozice se pak kód hry nekorektně natahuje a může způsobit např. ony chybové hlášky.
Každopádně prý zákazníci v Německu prozřeli a raději hromadně ruší své předobjednávky, než bude situace z nezávislého zdroje objasněna. Nevím, co je na tom pravdy, ale byť to může být vůči tvůrcům hry nekorektní, špatná pověst z minulých her, kdy si z hráčů udělali své betatestery a hra začala být použitelná až po pár patchích, je jak vidno stále u mnohých zákazníků v živé paměti. Nyní už je ale původní kritická podoba článku ze serveru PCGames stažena a text upraven.
Osobně moc nevěřím, že by si tvůrci z BIS dovolili vypustit takovou hrůzu, jak ji němečtí redaktoři popsali. Myslím, že pravda asi bude někde uprostřed. Nepochybuji (a rád bych se mýlil), že ArmA 2 nějaké chyby i ve finální verzi jistě bude mít a možná nejen ty malé. Ale na druhou stranu bych si určitě tipl, že naprosto kardinální bugy budou zřejmě již pečlivě zameteny. Však jsem se já při testování staré preview verze s některými německými výtkami vůbec nesetkal. Update - další postřehy zde. Více o ArmA 2, které u nás vyjde 17. června, v dřívějším zpravodajství:
Chyby v preview-verzi ArmA 2 a co na ně tvůrci? [18.5.2009 17:17 - jd]
HW nároky a český termín ArmA 2 [29.4.2009 20:20 - jd]
Videoreportáž o natáčení motion-capture ArmA 2 [26.4.2009 14:14 - filip]
Srovnání úrovně detailů v ArmA 2 [24.4.2009 22:22 - michal_jonas]
zdroj: Gamesblog