Kauza: 2K ustoupilo, BioShock 2 bez DRM
zdroj: tisková zpráva

Kauza: 2K ustoupilo, BioShock 2 bez DRM

21. 1. 2010 20:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Ústupek před stížnostmi hráčů nebo jen nedorozumění? Komunitní manažerka 2K Games do detailů popsala, jak to bude s aktivací BioShocku 2 a co všechno bude obstarávat problematická ochrana.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Dopolední kontroverzní zpráva o otravném limitu pěti instalací na každou kopii BioShocku 2 vyvolala zděšení a nevoli nejen u čtenářů Tiscali. Podobné diskuse totiž zachvátily i oficiální fóra, kde se přes den odehrála výměna názorů mezi stovkami rozhorlených fanoušků a nestíhající komunitní manažerkou 2K Games, Elizabeth Tobey. Jak se ukázalo, tak nakonec jedině ku prospěchu věci.

"Protipirátskou ochranu SecuROM používáme pouze pro ověření pravosti disku u krabicové verze BioShocku 2, to je její jediná funkce," napsala Tobey. Což je zásadní zpráva, protože kdyby ochrana SecuROM měla být použita i u verze na Steamu, znamenalo by to právě DRM neboli počet omezení aktivací.

Nakonec tak na síti budete muset hru pouze aktivovat při prvním spuštění. Zatímco ještě včera bylo na Steamu uvedeno maximálně patnáct aktivací, dnes ráno se toto číslo změnilo na pět - a právě kolem toho se strhla lavina stížností a nadávek vydavateli. "Toto číslo je omyl a bude to opraveno," slíbila Tobey odpoledne a v době psaní článku se tak skutečně již stalo. Nakonec manažerka oficiálně potvrdila snad již definitivní počet patnácti aktivací přes Games for Windows Live na kopii.

"Pokud byste hru nainstalovali pošestnácté, jednoduše zavoláte do Microsoftu a oni vám ten klíč vyresetují," ujišťuje Tobey. "Tohle neomezuje počet počítačů, na které můžete hru nainstalovat, je to prostě patnáct aktivací, kdekoliv se vám zlíbí. Toto číslo určuje Microsoft."

A ještě jedno vyjádření pro úplnost: "BioShock 2 bude používat standardní aktivační systém Games for Windows Live, který znáte ze spousty dalších her. To neznamená, že budete muset být připojení na síti, abyste mohli hrát nebo ukládat - prostě si pro singleplayerovou složku vytvoříte jeden offline profil, ve kterém nebudete moci akorát sbírat achievementy nebo pochopitelně hrát po síti," říká Tobey.

BioShock 2 u nás vyjde za 899 Kč bez lokalizace 9. února, a to pro PC, Xbox 360 a PlayStation 3 zároveň - více v našem zpravodajství.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
BioShock 2 s DRM ochranou  [21.1.2010 09:09 - levis]
BioShock 2 v češtině nebude  [12.1.2010 14:14 - jd]
Úvodních 5 minut plné verze BioShock 2  [30.12.2009 10:10 - levis]

zdroj: fóra 2K & Blues News

Nejnovější články