Ještě nerozsvícené hvězdy podzimu 2009
zdroj: tisková zpráva

Ještě nerozsvícené hvězdy podzimu 2009

6. 3. 2009 19:19 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Kane and Lynch 2, Racing 2009, Tony Hawk's 11, Serious Sam 3, LEGO Indy 2 a každý měsíc jedno Guitar Hero. TISCALI PREMIÉRA

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Pracovníci domácích distributorů si při své vytíženosti nemohou dovolit lozit celé dny po TISCALI Games, aby nosili v hlavě, která hra už ohlášena byla a která ještě ne. Ani takto nestíhají ověřovat každou jednotlivou hru z celkových stovek u svých zahraničních partnerů. A tak se běžně stává - jako právě dnes - že se tudy snadno dostane ven seznam titulů, o nichž jsme ještě jako vědět neměli.

Nějaké náznaky tu sice o mnohých z nich už byly, ale teď je máme oficiálně černé na bílém. Veškeré údaje, zejména o plánovaném datu vydání, berte s velikou rezervou, mohou se ještě výrazně změnit. Klíčové je, že se s těmito hrami najisto počítá, tzn. že nezemřely ve fázi pre-produkce, když je nějaký zahraniční vydavatel již licencoval svému českému zástupci. Pojďme na to a připomeňme, že většinu následujících informací ještě nikdo jiný, ani ze světa, doteď nezveřejnil:

Kane and Lynch 2 - kooperativní akce s psychopatem a nájemným vrahem se vrátí navzdory ne zase tak úžasným prodejům. Pokračování jedničky z roku 2007 zjevně dostalo u IO Interactive a Eidosu přednost před pátým Hitmanem. Release-list zde uvádí všechny platformy a nepříliš pravděpodobný říjen: to by hra musela být oznámena nejpozději na červnovém E3.

Racing 2009 - to má být název (možná jen pracovní) té dlouho avizované nové závodní hry od tvůrců série Project Gotham Racing z Bizzare Creations pro Activision. Překvapuje, že bude vedle konzolí i pro PC, konec října 2009 je jistotou.

Tony Hawk's 11 - ani zde není jasné, jestli jde o definitivní podtitul. Je klidně možné, že při započítání všech odboček by o jedenáctý díl skutečně jít mohlo. A co víc, ty jedničky vypadají hezky. Jak se spekuluje, půjde hrát jen na přibaleném ovladači připomínajícím skutečný skateboard, který nebude ani tak o rozložení váhy (narozdíl od Wii Fit), ale poslouží hlavně k provádění triků a také k zamezení pirátství. Vývojářem tohoto evidentního budoucího bestselleru je studio Robomodo vzniklé ze zrušených EA Chicago, vydání v říjnu jistotou (pro PS3, X360, Wii a DS).

Serious Sam 3 - o plánech vytvořit plnohodnotný třetí díl slýcháme dlouho, zatím bláznivá FPS s miliony nabíhajících nepřátel na porážku skončila v roce 2005 a ten předělávkový Serious Sam Forever nikdy nevyšel. Vydavatelem trojky bude Gamecock, který cílí na prosinec 2009, vývojářem asi opět někdo z východní Evropy.

LEGO Indiana Jones: The Original Adventures 2 - pouhý rok a něco na vývoj značí, co asi tak můžeme od této akční adventury s neohroženým dobrodruhem a stavebnicovými kostičkami čekat. Ale proč ne, jednička byla docela dobrá a vynesla výrobci (i tentokrát to zřejmě budou Travellers Tales) opravdu hodně peněz. A když se nedávno šeptalo o tom, že stihne dorazit ještě do letošních Vánoc, byla to pravda, release-list uvádí konec listopadu 2009. Otázkou zůstává, kterým dílem filmu se hra inspiruje, nebo zda půjde úplně vlastní cestou, jak vyplývá z názvu.

- Star Wars: Clone Wars 2 - i tato hra licencovaná od LucasArts přijde na všechny myslitelné platformy - PC, DS, PS2, PS3, PSP, Wii, X360 - a to už v září.

- Guitar Hero - předem jsme byli od Activision varováni, že nás letos zasypou ještě více hrami z této hudební série, která už vydělala miliardy dolarů, a opravdu tomu tak bude. Nejprve v červnu již oznámená kompilace Greatest Hits, pak v srpnu odbočka Van Halen, v září Guitar Hero 5, v říjnu DJ Hero a v listopadu jakýsi tajemný Band Hero (o tom dnes slyšíme vůbec poprvé). Vše samozřejmě vždy v několika různých provedeních - jen s hrou, jedním nástrojem nebo kompletně za stovky dolarů. Tomu se prosím říká ždímačka, kam se hrabou EA Sports!

O dalších chystaných hrách od Activision na 2009 v únorovém článku.
zdroj: Cenega, vlastní a další

jd

Nejnovější články