Jaké hry vyjdou v říjnu?
zdroj: Foto: Remedy

Jaké hry vyjdou v říjnu?

2. 10. 2023 15:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Podzimní cunami se povážlivě rýsuje na obzoru a hrozí nás zavalit nášupem očekávaných her. Z bohatého seznamu titulů, které vycházejí v říjnu, si musí vybrat každý. Dočkáme se budovatelských strategií, hororu, tradičního assassína, superhrdinské městské akce, závodů, kutilského simulátoru ze Středozemě i soulsovky. Říjen bude zkrátka pestrý jak do oranžova se barvící listí podzimních stromů. 

5. 10. Assassin's Creed Mirage (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Simulátor vrahů letos dává vale neskutečně rozhlehlým mapám a RPG hratelnosti a vrací se místo toho ke kořenům. Do Bagdádu se podíváme v kůži začínajícího assassína Basima. Detailně vymodelovaná středověká megalopole bude malebným hřištěm pro klasickou hratelnost, která je podobná spíše prvním dílům série.

zdroj: Ubisoft

 

6.10. Detective Pikachu Returns (Switch) 

Elektrická myš opět nasazuje sherlockovskou hučku a vydává se řešit detektivní případy ve světě pokémonů. Detective Pikachu Returns je pokračování populární adventury z éry Nintenda 3DS. Nenáročná adventura potrápí váš cit pro detail a pečlivost: Budete zkoumat místa činu, sbírat stopy, důkazy a konverzovat s ostatními lidmi i pokémony.

zdroj: Nintendo

 

10.10. Forza Motorsport (PC, Xbox Series X/S)

Okružní odnož populární závodní série si dal šest let pauzu, aby se letos vrátil s ohromným vozovým parkem a ještě lepší závodní fyzikou. Forza Motorsport slibuje více než 800 vozů, realisticky se chovající soupeře a dynamické počasí.

zdroj: Turn 10

  

13.10. Lords of the Fallen (PC, PS5, Xbox Series X/S)

Jeden z nejslibnějších zástupců subžánru soulsovek se rýsuje v Lords of the Fallen. Temný svět, tuhá obtížnost a dechberoucí stylizace dělá z tohoto nenápadného titulu černého koně podzimu. Přecházení mezi světlou a temnou stranou depresivního světa vypadá zajímavě a uchvátí také děsiví bossové. Pokud máte rádi nesmiřitelnou hratelnost, určitě si tento pátek 13. zakroužkujte v kalendáři.

zdroj: CI Games

 

20. 10. Spider-Man 2 (PS5)

Pompézní návrat dua pavoučích superhrdinů slibuje více všeho: Oblečků, hratelných hrdinů, mapy, úkolů. Insomniac zkrátka vybrousil svou akční formulku k dokonalosti a hodlá nám předvést, jak vypadá vrchol her s geroji v kostýmech. 

zdroj: Insomniac

 

24.10. Cities: Skylines II (PC)

Král mezi budovatelskými strategiemi vstupuje do nové generace. Uhrane především nádhernou grafikou, ale i změněnou hratelností. Postavte si město snů a určete jeho urbanistickou budoucnost v pokračování špičkového tycoonu. Jen majitelé konzolí si budou muset půl roku počkat.

zdroj: Paradox Interactive

 

24.10. The Lord of the Rings: Return to Moria (PC, PS5)

O čtvrtém věku Středozemě toho ze zápisků J. R. R. Tolkiena moc nevíme. Proto bude zajímavé sledovat znovuosídlování trpasličího města a morijských dolů, které schvátili skřeti, chamtivost a hlavně balrog. Nepůjde o epické RPG, ale spíše o survival se zaměřením na stavění, výrobu a průzkum četných dolů a slují.

zdroj: Free Range Games

 

27. 10. Alan Wake 2 (PC, PS5, Xbox Series X/S)

V pokračování temného thrilleru Alan Wake 2 tentokrát budeme hrát za dvě postavy: Agentku FBI Anderson a v šílenství uvězněného spisovatele Alana Wakea. Čekejte nefalšovaný horor, ve kterém budete bojovat o přežití a zachování vlastní příčetnosti. Hra vychází pouze digitálně.

zdroj: Remedy

 

Další hry, které vyjdou v říjnu:

3. 10. Scorn (PS5 verze)

4.10. Hellboy: Web of Wyrd (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch)

11.10. Total War: Pharaoh (PC)

17.10. Backrooms Break (PC)

17.10. Sonic Superstars (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series)

19.10. Endless Dungeon (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series)

26.10. Ghostrunner 2 (PC, PlayStation 5, Xbox Series)

27.10. EA Sports UFC 5 (PlayStation 5, Xbox Series)

31.10. Jusant (PC, PlayStation 5, Xbox Series)

Nejnovější články